2013-10-31  23:30:51

slarv!

Har slarvat en del med uppdateringen både igår och idag men jag har verkligen haft fullt upp med jobb, hoppträning plus fotbolls träning och likadant igår. Imorgon har jag ännumer att göra, dock blir jag stalledig vilket är tur då jag inte hade hunnit med allt jag behöver göra imorgon.
 
Hoppträningen gick iallafall fin fint väldigt trång hemma hos oss för esset som är så stor men vi hoppade inte så högt utan mest lite gymnastik på lägre och något högre i slutet bara. Film kommer imorgonbitti!
 
Skall försöka köra en massa uppdatering imorgon om jag hinner emellanåt och har en riktigt rolig film på lille fanny som ligger och väntar, även Avsnitt två i min lilla miniserie så glöm inte att kika in!
 
Om 30 minuter fyller jag år! ;)
 
 
2013-10-30  22:52:12

21st birthday!

På fredag är det dags för min födelsedag, tjugoett blir jag förstår inte nyss var jag 16?! vart tar åren vägen egentligen och dagarne som känns så långsamma känns plötsligt som att de aldrig hänt. skumt..
 

Denna helgen är det en riktig fotbollshelg som även denna veckan, fotbollsträning tis,ons,tors, fotbollscup lör,sön. Undra hur min kropp kommer på söndagkväll med födelsedagsfirande och allt annat runomkring. Träningen idag gick kasst för mig hatar sånna dagar, nya dojjor med så kanske det spelade in lite? man kan ju hoppas.
 
Esset fick gå ett ordentligt pass i manegen men han var lite stel efter två dagars lite lugnare ting än värsta dressyrpassen, måste förövrigt blir bättre på att sätta upp lite bomövningar då är det lite lättare att hålla fokus när man vet vad man skall göra!
 
Imorgon blir det hoppträning och jobb innan dess så skall krypa till kojs och somna till gossip girl, ibland önskar man att man levde det livet istället för sitt eget, you always want what you don't have.
 
 
2013-10-29  22:50:25

Hästledig

Helt hästledig dag men den var fullspäckad ändå med fotbollsträning och jobb. Mamma tog hästapollen och promenerade med honom mer rapporter än så har jag inte fått, hon skötte givetvis om honom till fullo utöver det.
 
Imorgon slutar jag halv fem och sticker till stallet direkt för att rida ett litet pass på marken med en bom eller två kanske, vi får se. Denna veckan känns lite oklar med planeringen för ridningen men har lite andra hästsaker att fixa typ alla plaketter och rosetter måste få sig en plats för just nu ligger det bara huller om buller, jag skall spika upp placketterna på en fyrkantig bräda har jag tänkt.
 
Nu blir det natti och gossip girl, hörs
 
imorgon!
2013-10-29  12:32:25

Respekt och sammarbete?

Efter denna tävlingshelgen har jag tänkt en del på just framhoppningar, varför känns det alltid som om att de är kaos? Oavsett antalet tycker jag att det oftar är  oordning!

Jag tycker inte att det är antalet som är problemet oftast utan det är ryttarna som vistas där.
Varför kan vi inte bara visa respekt och vara lite mer samarbetsvilliga för att skapa en bättre miljö för både ryttare och hästar.

Medhjälpare/mammor/pappor borde också sammarbeta för att skapa bra förutsättningar och en trevlig atmosfär för de tävlande och besökande! Man ser ofta att det är huggsexa om hindrerna och dess höjder.

Man kanske kan synka att hoppa samma höjder några stycken och försöka få en bra anridning och fokusering på hindret istället för att akta sig för alla andra! Internationellt kan det vara uppemot 30 stycken på framridningen/framhoppningen vilket kräver sammarbete och respekt! Alla vill väll komma från framhoppningen med en bra känsla? Framförallt hästen!

På helgens tävlingar fanns det endast framhoppning och en yttepytte framridning! Framhoppningen saknade ett litet hinder så på grund av detta blev det mer höj/sänkningar på räcket vilket var svårt att få chans att hoppa på då det låg på allt från 40 cm till 120cm! Medhjälpare gick kors och tvärs strax bakom vinsterna och jag tyckte synd om min stackars mamma som knappt fick chans att varken sänka eller höja.

Nej, mer respekt och bättre sammarbete på framhoåpningarna tack!



2013-10-28  21:23:31

//

 
 
Godkväll i stormen, skall strax åka och kvällsfodra hästarna, idag promenixade vi inne i manegen och han fick sedan gottemassage på rygg,rympa och bogar av moi the masseus. Jag använder arniga när jag masserar och liniment på benen efter extra ansträngande pass för ökad blodcirkulation, när jag spelar fotboll så är hela jag insmetad i liniment, hatar dock massage.
 
Efter stallet stack jag in till stan med min kära vän sara och tog en go lunch och lite strosande på stan, staden blev snabbt ödelagd pågrund av stormvarningen, de stängde broarna så vi begav oss hem runt sex.
 
Nu måste jag sticka till pollarna!
 
2013-10-27  21:55:00

Lov?

Åh, jag vill också ha lov fusk alla som går i skolan och får massa degiga lovveckor. Är ledig imorgon iallafall men sedan skall jag jobba tis-fre och esse skall få en lite lugnare vecka denna veckan.
 
Tänkte åka in till stan en sväng imorgon med min käre vän sara men innan dess blir det stallet, skönt med en helt vit helg bakom sig men kroppen är ändå helt slut efter två tävlingsdagar.
 
 
 
2013-10-27  19:31:08

En bättre helg!

 
2013-10-27  19:00:00

Dagens Resultat

 
Debut 120cm bed A:0
 
Va sjukt nervös inför denna debuten, hade nästan ont i magen, framhoppningen gick sådär då det var allmänt kaos och svårt att hoppa fram. Red lite som en kratta och gav inte direkt de bästa förutsättningarna för min stackars polle men han är guld värd och ställer upp på allt. Filmen har blivit lite uttöjd eller vad man ska kalla så det ser lite lägre ut än va det vareller kändes.
 
Vi kom bra på ettan, hamnade i korsgalopp mot tvåan och jag tog för mycket i honom och kom nära så en rivning där, sen var det sex språng till trean men tog tillbaka på sju.. Fyran kom vi bra på och även femman, kom lite fort in i kombinationen så det blev lite tight. Kommer mot trippeln och jag fick blackout och tryckte på honom så vi kom jäääättestort men han ställde upp för mig där! fem språng fram till åttan och därefter en till kombination där jag la han för nära men han löste det fint och fick ta i lite extra i utsprånget, båge till tian där vi kom aningens nära, så 4 fel blev det. en helt okej debut med tanke på min nervositet och ridning. Riktigt bra helg och duktig häst, nöjd över min insats igår mindre nöjd över min insats idag men nu var det gjort 120cm debuten, Målet för iår är nått och jag kan inte annat än le när jag tänker på vilken fin kuse jag har borta i stallet ♥
 La på musik för att det va prat i bakgrunden, gillar inte att ha musik på klippen egentligen.
 (glöm inte att kolla i HD, kugghjulet -> 1080p)
2013-10-27  13:02:35

4 fel i 120 debuten!!



2013-10-26  23:57:55

vi kör imorgon igen!

 
2013-10-26  23:53:28

❤️



2013-10-26  21:33:45

Dagens Resultat!

En riktig kanondag idag och är så nöjd, stolt och glad över min fina häst, levererar alltid sitt bästa ♥ 
 
Första klassen 105 cm bed. A:0/A:0

Han känndes riktigt fin på både framhoppningen och banan, framme för skänkeln och ett bra tempo! Det fanns tyvärr ingen riktig framridning så blev inte så mycket framridning som jag hade velat.Fick inte bytt galoppen från 6-7an men annars jättenöjd med rundan och med 0+0 fel  så räckte det till en 11:e plats av 72 starter!
 
 
 
Andra klassen 115cm bed A:0

Vår första A:0a tillsammans ever och vår andra 115, han levererade ett bra tempo och lyssnade bra, fanns en sväng man kunde ta annars var det bara tempot, men jag tycker att vi hade en jämn bra runda tog svängen och fick fina distanser! 0 fel och en hyffsad tid räckte till 9:e placering av 53 starter!
 
 
2013-10-26  18:36:40

9:e placerad och 0:a i 115cm!



2013-10-26  17:04:20

Dags för 115cm!



2013-10-26  16:24:07

Nolla och placerad i första klassen! 11 av 70 starter!



2013-10-26  12:35:44

Framme, men ett tag kvar!



2013-10-25  23:07:00

Fredagkväll

 
Lugn kväll ikväll och ögonlocken börjar redan falla, mycket som hänt idag, var ju och hälsade på världens finaste ponny, väldigt längesedan jag såg henne sist och kan inte beskriva känslan riktigt av att träffa henne igen och framförallt sitta på hennes rygg.
 
Efter besöket begav jag mig till min fina hästapolle som stod och väntade på mig, han hade säkert längtat efter mig hela dagen.. eller inte haha. Red ett kort pass i manegen i alla gångarter för att bara checka läget lite inför imorgon då blir det två starter på GFRK som gäller!
 
Nu checkar jag ut för ikväll, ha en fin fredag!
 
 
2013-10-25  17:42:56

Finaste ❤️



2013-10-25  12:27:00

Fredag!

 Idag är det äntligen fredag men det är inte vilken fredag som helst utan jag skall åka och häsa på och rida en sväng på twix! fattar ni eller? längtar så mycket efter henne ♥
 
Det var över två år sedan jag såg henne, har inte riktigt velat åka och träffa henne då det känns jobbigt tidigare men nu är det bara kul :)
 
Åh min fina prinsessa, äntligen ska jag få pussa på dig igen! Slutar om 30 minuter och åker då hem och byter om för att sedan bege mig mot twix och därefter till stallet för tävlingsfix!
 
 
 
 

 
2013-10-24  22:46:00

Torsdagshoppning

 
 
Dagens hoppning gick kanonbra, började med att jobba över bommar i trav och galopp, gick sedan över till bommarna med 15 meter imellan för att jobba på rakriktning och på att ha olika galoppstrång, jag jobbade med fem och sex språng imellan.
 
 
Därefter flyttade jag ihop bommarna till ett tvåstuds med sockerbitar och hoppade igenom några gånger, han hoppade riktigt väl faktiskt och kändes spänstig. Jag satte också upp en kombination i snett igenom och något närmare på ena sidan och medvetet i högersväng då det är den sidan jag/vi behöver jobba på.
 
Den vägen är väldigt bra att träna på då det under inomhussäsongen ofta är en sådan väg minst en gång per bana, inte kombination varje gång såklart men jag valde att jobba med det. Kändes kanon inför helgens starter och jag känner mig sjukt taggad, imorgon skall han få gå ett kort "checka-av" pass och en kort skrittrunda ute för att vara pigg och fräsch på lördag!
 
 
 
 
 
2013-10-24  19:03:32

Let's go!



2013-10-24  13:25:38

Avsnitt 1: Att baka en kaka

 

När man håller på med föreningsliv såsom vi hästbrudar gör så gäller det att man kan baka kakor, speciellt om du är med i en förening med mycket tävlingar så blir du deras hjälte om du kan baka kakor. Därför tänkte jag att jag skulle hjälpa er med detta genom att ge en baka-kaka video på den mest uppskattade kakan på tävlingsplatser.

KLADDKAKAN!


Löser du en fyra-fem stycken av denna kakan till varje tävling din förening anordnar så kommer du föralltid vara deras eldsjäl. haha LYCKA TILL!

(glöm inte att kolla i HD,  kugghjulet-> 1080p)

2013-10-24  11:28:44

Tävlingskalender 2013+2014

Har kalendern för 2013 helt klar och tänkte att jag skulle börja spåna på 2014, i december kommer Esset gå in i en viloperiod på ca 2 veckor med promenader osv, därefter blir det en intensiv träningsperiod med tränare.
 
 
2013: Mål för året: Tävla 120 när vi är redo och göra en bra runda.
 
Oktober
26:e GFRK, 105cm + 115cm
 
November:
16:e Kungsbacka 110cm + 115cm 
23:e/24:e Marks RK/ TRFK, 115cm + 120cm
 
December:
 
8:e GFRK Pay & Jump 120cm +120cm
 
 
2014: Mål för året: Kvala Falsterbo Amatör touren, Stadiga rundor 120 debut 130!
Tävlingarna här är sådana jag skulle vilja åka på eller skulle kunna vara aktuella.
 
Januari
3-6e: Trettonspelen HFRK (kommer nog vara sviiiinkallt)
 
Februari
1-2e: Alingsås RS
8-9e: Trollhättans FRK
21-23e: Flyinge HSK
 
Mars
8-9e: Trollhättans FRK
8e: Marks RK
9e: Varbergs RK
16:e Vänersborgs RF
 
Taggad på 2014!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-10-23  23:17:18

Bett

Bettet jag använder har dom nu skrivit om på Hippson, jag klistrar in deras text här nedan för er att läsa. Jag tycket att bettet är skitbra och det funkar perfekt på Esset, använder det i hoppningen och ibland på marken. Rekomenderar verkligen TRUST´s bett.
 
Det som är bra med deras bett är att du kan få alla mundelar tillsammans med vilka sidodelar du vil, det finns alla möjliga kombinationer för att det skall passa just din häst.
 
 
"Jag har spanat in Trust Equestrians nya bett i hårdplast, gjorda i någon typ av bakelit. Det är alltså ett hårt bett och inte böjbart, så det går inte riktigt att jämföra med ett gummibett. Verkar vara ett riktigt bra alternativ när hästarna inte tycker om att ha metall i munnen. 
  
Fördelarna är också att det inte blir kallt och att det inte kan gå sönder. Bettet är format med tungfrihet, vilket jag själv har en häst som älskar att ha i munnen. (Men det beror på hur mycket plats det finns därinne, vissa hästar har för liten mun för tungfrihet. Reds anm.) 
  
Denna modellen med en upphöjd mittdel passar hästar som inte tycker om tryck på tungan. Man märker det ofta när de stoppar ut tungan och stretar emot bettet. De här betten finns med rörlig ring, som eggbett, pelham eller i swales-modeller. Kostar från 849 kr och säljs bland annat här."
 
 
 
2013-10-23  23:09:02

Den som väntar på någonting gott!

Det är precis det ni gör som läser den här bloggen, jag jobbar nämligen på en liten film som troligtvis kommer komma upp imorgon. Så för erat eget bästa glöm inte att kolla in imorgon, funderar på att fortsätta med detta som en liten serie med mitt hästliv så detta skulle kunna vara avsnitt 1. Gjorde förövrigt min tredje fotbollsträning för denna veckan ikväll, det känns redan.
 
Esset gick som en dröm idag, red först ut kyrkrundan för att sedan fortsätta jobba honom på marken och det gick finfint. Imorgon är det hoppning på schemat med mamma, inget överdrivet men några bra övningar skall jag nog kunna banka fram. Ha´de
 
 
2013-10-23  15:27:48

självförtroendeboost

Jag har haft både dippar och upphöjningar i mitt självförtroende men mest dippar, jag söker ständigt inspiration och booster för mitt självförtroende och det har hjälpt mig mycket.
 
Jag tänkte därför tipsa er om att följa/likea Ryttarinspiration på facebook där en massa bra "quotes" kommer upp dagligen som får dig att tänka bra och höja ditt självförtroende, här är ett urval av deras quotes.
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-10-23  13:24:30

Du min finaste pojk ❤️




2013-10-23  07:03:28

..

Sjukt otagg på att gå upp idag men det måste göras med tanke på hur fattig jag är. 

Visste ni att jag i 90 % av jobbdagarna
 ser ut som ett spöke då jag hellre sover än gör mig iordning. Jag älskar att känna mig fin men lyckas aldrig hinna lösa det på morgonen i varken klädväg eller annar! Jaja have à good day


2013-10-22  13:51:44

//



Nu är esset redo för sitt tömkörningspass efter att han snärtat till mig med svansen i ansiktet ett antal gånger så får jag gå på blindo. Nä bommar blir det och han skall få jobba ordentligt!

PS. Håller på och spelar in lite film om min dag här i stallet! Får se om det blir bra på videofy Annars kommer den på YT! 
2013-10-22  11:42:58

Frukost sen stallet!



2013-10-22  10:56:48

Inte för att vara sån..

.. men har spanat in två avsnitt av hästserien (Re)volt, och det är ingen oscarsbelönad serie direkt jag klarar verkligen inte av att kolla på dåliga svenska serier det kliar typ på mig haha. Känns som att denna serien försöker nå ut till lite yngre målgrupp än till mig. Brudarna skall ändå vara 15 år men dom är sjukt omogna vilket gör att det blir lite väl mycket.
 
Känns lite som att humorserien flickorna på klitteholm är en parodi på denna serien haha
 
 
2013-10-21  22:14:00

throwback monday

 Vår första tväling tillsammans, andra start och första vinsten, älskade häst ♥
 
 
2013-10-21  21:54:56

Go´kväll

Trött i benen och trött i kroppen, skönt att denna måndagen är slut iallafall! Mamma är och kvällsfodrar och promenerar med honom nu men jag kunde inte hålla mig ifrån stallet idag så jag åkte dit och pussade på honom en stund efter jobbet. Imorgon vet jag inte om jag jobbar ännu men planen är att tömköra honom över lite bommar så vi får se hur det går.
 
Sjukt tråkigt att tävlingarna börjar avta, har ca tre tävlinga och en pay & jump kvar iår men sen går han in i en liten viloperiod för att sedan gå in i en träningsperiod. Målen för nästa år är stadiga rundor i 120 och förhoppningsvis kvala 130 och hoppa det innan året är slut är mitt sikta mot stjärnorna mål, så vi når nog iallafall trädtopparna!
 
Vad är era mål med era hästar inför 2014 och vad var årets mål?
 
2013-10-21  15:38:45

Let's do this



2013-10-21  12:42:58

Måndag



Räknar ner timmarna tills jag får gå hem, ikväll skall jag träna fotboll så mamma har honom idag när han får nya skor. Ska nog ta mig en powernap när jag kommer hem och kolla TWD + GREYS. 

Måste hinna köpa nya pjurres innan träningen med då mina är helt trasiga och ej spelbara längre. Kämpa igenom måndagen, det skall jag göra. En kaffe på det!
2013-10-20  22:26:00

Söndag

Dessa söndagar, dom kommer som ett slag i ansiktet efter att helgen flugit förbi snabbare än black beauty på sina fyra ben. Dags för en ny vecka imorgon och en massa sköj, såsom fotboll, ridning och tävling! 
 
Det blev tyvärr inget bompass idag som var tanken, blev rätt sen i stallet så vi körde ett pass och jobbade bara på att få loss den där högersidan men öppnor och slutor. 
 
Veckan som kommer ser ut som följande:
 
Måndag: Promenad med mamma
Tisdag: Tömkörning
Onsdag: Kondition uteritt/ markarbete med bommar
Torsdag: Hoppning/markarbete
Fredag: Trimm-pass
Lördag: Tävling
Söndag: Vila (promenad)
 
Med reservationer för förändringar såklart! Nu sovdags med grey´s! ♥
 
 
2013-10-20  16:20:04

Tror att någon saknat mig under natten ;)



2013-10-20  15:06:40

Malin & Tornesch 0:à!!

Kolla in SVT play NU!


2013-10-20  12:09:53

Godmorgon!

Har precis ätit en go pannkaksfrukost och fått goda nyheter att det gått bra för lille Fanny på troyas pay & jump! Planen idag är att rida ett bompass och lite studs är det tänkt!



2013-10-19  17:16:21

Dr. Jörgensen



2013-10-19  15:29:21

Anna träningen

 
Träningen med Anna i Torsdags gick super, han var riktigt fin, lite slarvig ibland vilket ni kommker se på filmen och även jag gjorde två ganska rejäla missar. En ser ni på filmen då oxern ligger runt 130 och jag ridit på sex hela passet och skulle sedan rida på fem och tänkte då alldeles för mycket fram och satta honom i skiten men han ställde upp och höll fokus fina pollen!
 
Väldigt bra övningar och mycket markarbete i början för att få dom mjuka och lydiga, har alltid med mig många nya kunskaper hem när jag tränar för anna, även mycket inspiration till hemmaträning.
 
Vet inte varför det blir i en mindre ruta i mitten, fett irriterande.
  
 
2013-10-18  19:44:43

Älskade hästen

Tog en barbacka tur idag, endast i skritt då jag antagligen skulle ramlat av om jag gjort något annat haha! Äntligen fredag iallafall klar i stallet och redo för äventyr.. Haha. Borstade och linimentade benen så nu står han och fredagsmyset i boxen. Snygg outfit idag btw!



2013-10-18  11:56:59

Fredagsfikat!



2013-10-17  20:53:32

Påväg hem från träningen!

Berättar mer om hur det gick sedan, kan kort och gott säga att det gick kanonbra! Lär mig så mycket när jag tränar för Anna!



2013-10-17  10:54:02

Tömkörning igår!

2013-10-17  10:43:54

Tömkörning igår!

2013-10-17  10:09:00

Vintern kommer!

Nu när vintern börjar krypa på så skall jag försöka undvika att feysa iår genom att skaffa mig ett bra vinterridbyxor. Jag kollade in ett bar från kingsland förra året men det blev inte av att jag köpte dom trots rean. Jag fick helt enkelt frysa skinkorna och låren av mig. I mina ridskor skall jag köpa en ko fårskinnssula så jag kan rida med dem.
 
Jag har plockat ut tre favoriter av vinterridbyxor, vilket betyder att de har ett extra foder på insidan.
 
Kingsland, ohyes! snygga och funktionella dock har jag inga
bra erfarenheter på Kingslands ridbyxkvalité.
John Whitaker fleecefodrade,
något lägre prisklass och jag diggar JW brallorna!
 
 
 
 
Vanliga svarta från Mountain Horse,
lite tråkiga för min smak men säkerligen funktionella!
 
 
 
2013-10-17  09:01:12

Godmorgon!

Sovmorgon idag och är påväg till jobbet nu, blir nog nån minut sen då vägen var avstängd så fick köra runt allting.. 



2013-10-16  23:02:29

To do list!

Dessa ting här nedan är saker som behöver göras på momangen, helst innan denna veckans slut. Förstår inte varflr jag skjuter upp allting men nu ska jag bocka av allt på listan innan söndag.
  • Säkerhetskopiera datorerna + mobilerna.
  • Göra rent veredusskydden + GG skydden ordentligt
  • Putsa allt läder
  • Raka Esset
  • Städa skåpet
  • Färga håret
 
2013-10-16  22:57:38

Tömkörning

 
2013-10-16  22:53:42

Godkväll!



Bilden ovan är på något sett en metafor till att förmedla bra tandvård, eller? haha nej men jag vann faktiskt denna i Stömstad i somras så eftersom jag inte vill tappa alla mina tänder innan jag fyller 30 så tänkte jag att det kan vara bra att skölja lite ibland. Betyget blir Stark men god eftersmak, är dock väldigt känslig för starkhet(?).
 
Nä nu skall jag inte fastna på tänder, utan grattis som fan till våra grymma elitryttare som har tagit sig vidare till kvartsfinalen på strömsholm! Esset fick ett markpass på både ängen och i paddocken, han sparkade bakut av lycka, härligt med glad häst!
 
Imorgon åker vi och tränar för Anna Emanuelsson igen, var ju ett tag sedan jag tränade nu och vi har klubbträning nere i fjärås så det blir grymt kul. Inga tävlingar i helgen för oss utan det blir helgen efter det igen så nu kör vi stenhård träning inför sluttampen på säsongen.
 
 
 
2013-10-16  22:41:00

Bästa Fjärås HR!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FOTO: Anna Nyström
 

Två till kvartsfinal

16 OKTOBER 2013

HOPPNING  Varbergs RK och Fjärås HR gick vidare tll kvartsfinal när den västra gruppen av laghoppningens AgriaAllsvenskan avgjordes i Kungsbacka på onsdagskvällen.

 

I den sista omgångenliksom i den näst sista, ställdes två ekipage per lag mot 1,25-hinder och de två övriga hoppade på 1,35-höjder.

Resultat

1 Varbergs RK 0-0/120,46
2 Fjärås HR 0-8/105,38
3 Billdals RK 0-12/110,6
4 Kungälvs HSK 4/175,02
5 RK Varberg 4/177,47
6 Nääs RF 4/180,49
7 Ale-Jennylunds RK 8/185,6
Trollhättans SR ej start

Fullständigt resultat

Slutställning (preliminär)
1 Varbergs RK 50
2 Fjärås HR 45
3 Nääs RF 39
4 Billdals RK 31
5 RK Varberg 30,5
6 Kungälvs HSK 27,5
7 Ale-Jennylunds RK 19,5
Trollhättans SR 8

 

källa: http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Nyheter/2013/10/till-kvartsfinal/

2013-10-16  19:48:26

HEJA FJÄRÅS HR!!!



2013-10-15  21:42:44

Tömkörning

 
Tömkörde esset i paddocken idag och han gick riktigt fint, över förväntan då jag verkligen är helt grön på detta och jag tror att han är lika grön han. Gick en kurs i våras med Zmilla för Anders Eriksson och lärde mig massor men kom inte riktigt ihåg allt så försökte köra med grunderna och lite på volt. 

Började med att följa fyrkanten i skritt och göra lite volter för att kolla styrningen, gjorde även halter och igångsättningar. I traven försökte jag jobba lite på spåret ett tag men gick sedan in på volt och jobbade mest i trav. Han jobbade på riktigt bra och trampade på, problemet var att han blev loj utan spö och springig med så ett mellanting där att jobba med.
 
Har tänkt jobba mer med tömkörning då jag tycker att det är ett riktigt bra träningssätt så minst en gång i veckan både med bommar och utan, jag vill även utveckla min kunskap och komma vidare till skänkelvikningar, öppnor m.m
 
2013-10-15  16:03:01

Idag

Har inte riktigt varit på min bästa sida idag, fumlig och trött i kroppen. Skall iallafall bort till stallet nu och försköna piggna till lite.

Ikväll blir det promenad/jogging och fysträning. Ha en fortsatt bra eftermiddag!


2013-10-15  13:25:47

Angelica om tävlingar!

2013-10-15  13:22:17

RGB tränar!

 
2013-10-14  23:45:40

godnatt



Sjukt trött efter två träningar stallsysslor och en massa kaos som jag kan berätta mer om imorgon då klockan tickar på och det är jobb imorgon, undra hur mör jag kommer vara i kroppen? men idag började ju dock mitt nya liv, klyschigt men sant dags att trimma ner kroppen till ett mindre format!
 
Imorgon blir det ett tömkörningspass tänkte jag, får se om mina takter sitter i eller hur det blir hoppträningen för tjejerna blir nog flyttad i veckan och det är dessutom äntligen dags att hoppträna för mig med på torsdag! 
 
natti!
 
 
2013-10-14  18:18:20

Uteritt

En härlig barbacka utedrift ner till hamnen och tillbaka tillsammans med Fanny! Nu är det dags för fotbollsträning nummer ett! 



2013-10-14  17:52:18

En godare frulle



2013-10-13  19:08:00

Dagens Resultat

 
Första klassen, 100cm Bed. A

Red fram i god tid innan och jag är glad att jag red ute så länge som möjligt då framridningen inte var i största laget, lätt att vara ivägen och folk var ivägen. Han var superfin på framhoppningen men fick väcka honom lite då han var aningen slö i början. Inne på banan blev det lite sisådär inte den bästa rundan i vår karriär kom lite nära och tog för sena beslut men 0 fel och rosett! Alla nollor blev lika placerade som nummer 1 därav en blå-gul rosett.
 
 
 
Andra klassen 110cm bed A:0/A:0:

Riktigt bra runda och fin på framhoppningen, hoppade inte fram så mycket för han kändes så fin och ville spara sprången till banan. Kom in och bestämde mig för att rida utan kontrollbehov över den perfekta rundan, litar till 100 procent på min polle och vilken runda, kändes som att allting klaffade. Hade ett riktigt skitpet på hinder nummer två men vad gör det när rundan är super? nada, mamma filmade från marken så inte den bästa filmen men helt ok.
 
 
 
 
(Stör mig på att videofyme har försämrat kvalitén så fruktansvärt sen man bara kan ladda upp på mobilen.)
2013-10-13  12:11:46

Bäst!

Finaste Esset var grym idag igen! Nolla i första klassen och ett skitpet i andra men en riktigt bra runda! Nu är vi redo för högre höjder! Fick blå-gul rosett då det var bed. A vilket betyder att alla med samma fel blir "likaplacerade" alltså 1a placerade om du var bolla vilket vi var!

Har filmer som jag lägger upp senare nu är vi påväg hem! 


2013-10-13  08:53:48

Early morning, jumping Time!



2013-10-12  20:08:37

Fixat & donat!

Nu är han knoppas och fin, gjorde rätt stora då jag har sämsta tålamodet som finns med att knoppa! Han var fin när jag red med så det känns kanon inför imorgon!

Upp tidigt imorgon åker redan halv åtta från stallet så nu skall jag hem och gosa ner mig med en film och godis, hoppas ni har en bra lördagskväll!



2013-10-12  14:00:22

Gull



2013-10-12  12:33:18

Dåligt

Dåligt med visitors igår, dock kan det bero på tomt med inlägg på blöggen. Jag var hästfri så mamma skötte den delen medan jag promenerade med vovven och åkte sedan in till stan för att skaka lite rumpa. Planen idag är ett trimpass i paddocken och sedan tävlingsfix, har varit slapp med knoppar nu ett tag så jag tänkte att jag skulle göra det denna gången.
 
Ska försöka fjäska för Sanna så hon kan ta lite kort när jag rider om hon nu är där, ikväll blir det bara lugnt med film och gött häng för imorgon blir det tidigt, start 15 i första klassen så vi måste vara där ca 8:15.
 
 
 
2013-10-10  21:58:42

H


Torsdagen lider mot sitt slut och imorgon är det denna veckans sista jobbdag vilket firas med en härlig AW, här ovan ser ni essets lortiga stolpar,han behöver trimmas iordning lite skall snart raka honom med är det tänkt. Idag slutade jag klockan fyra och begav mig därefter till stallet för att ha hoppträning och rida själv,

Planen för mig var att hoppa lite smått idag men eftersom vi gör iordning manegen just nu så får man inte hoppa där inne nu så det får man göra ute. Det blev dock lite för mörkt och vår belysning är inte det bästa så det blev bara låga tre-studs för vår del idag, han har gått riktigt bra för mig på marken nu hur kul som helst!
 
 
 
 
 
 
2013-10-10  21:25:49

music <3

 
 

I can't breathe without you, without you as mine

We were supposed to be together 

 



Read more: Miley Cyrus - My Darlin Lyrics | MetroLyrics 
2013-10-09  22:56:27

Godkväll



 
Godkväll, som ni ser på bilden ovan så harf det blivit lite ridning ikväll på både ponny och storhäst. Esset var fin idag med lite kämpande gick han väldigt fint stundtals vi körde ett renodlat dressyrpass. Satt därefter upp en liten stund på ponnyn ovan, liten D-ponny och no worries han har inte avlidit utan han står så behagligt borta i sin box nöjd och glad utan men för livet haha.
 
Sjukt kul att rida ponny, det var ju ca tre år sedan senast och inte så liten heller, kanske skall köpa mig en ungponny att jobba med, måste gå ner många pannor innan dess bara. När blev jag såstor, vill vara liten och rida b-ponny helst!
2013-10-09  10:02:19

Hösten

Ute på promenad, jobbar till fem idag! Bjuder på en härlig bild!

2013-10-08  23:34:50

Firat syster!




2013-10-08  10:49:02

Tisdag

Veckans andra dag är har och jag jobbar ett tidigt pass idag och slutar klockan två, ikväll åker vi hem till min syster och firar hennes födelsedag då hon blir hela 23 år! Innan dess blir det givetvis stallet så får ha rlite rapp i baken idag helt enkelt. Jag skall lägga upp filmen från 110cm med men den ligger på mammas mobil så gör det när jag får tag på den.
 
Startlistan inför söndag har kommit upp och jag hoppar 100cm bed A och 110cm bed A:0/:A:0! Väldigt snart är det dags att lämna 1meters klasserna och ta oss uppåt, just nu samlar vi bara på oss rutin för de högre höjderna. Saknar redan utomhussäsongen och har endast gjort två inomhustävlingar, dock blivit placerad i båda så det kanske är vår grej.
 
 
2013-10-07  16:53:53

Där kan man sitta!



2013-10-07  12:50:54

Ny vecka!

Rast på jobbet och jobbar därefter till 16, dags att göra en ny planering för veckan som kommer. Idag har jag kvällsfodringen i stallet men åker ändå dit innan för att fixa klart allting så det bara är att fodra ikväll.
 
Måndag: Skritta ut
Tisdag: Tömkörning
Onsdag: Bommar
Torsdag: Lite hoppning
Fredag: Kondition!
Lördag: Trimm
Söndag: Tävling!
 
 
2013-10-06  21:08:51

Godkväll!

Tänkte att jag skulle sammanfatta dagen till ära lite, är väldigt trött och har kollat serier ända sedan jag kom hem. Efter detta inlägg skall jag dock gå en sväng med lille doggen, hon gnäller på mig just nu så då får det bli som hon vill haha.
 
Första klassen 100cm bed. A:0/A:0

Av någon anledning blev jag vääääldigt sen till framhoppningen, så blir det när man tror att man har gott om tid, hann inte rida fram alls länge och tog endast några språng på räcket och sen var det in på banan. Inne på banan känndes det kanonbra och det blev en dubbelnolla och en 10:e placering! Vann en gratismeny på BK haha, rosett och plakett såklart!
 
 
Andra klassen 110cm bed. A:0/A:0
 
Red fram länge opch väl men han blev väldigt spänd av att folk red nära honom i möten och annat, han blev ju sparkad i magen i maj på framhoppning och det sitter kvar i huvudet på honom, men han var superfin! Väl inne på banan ändrade jag min ridning, vet inte varför men då kan jag hamna lite i läget att jag tar för mycket i honom vilket gör att han kommer nära, vilket jag klantade till det in i kombinationen och sedan bågen till sexan höll jag på att missa haha, men duktig häst hoppade galant ändå men rev in i kombinationen som var mitt fel! Så 4 fel,  sjukt dock att den 6:e placerade hade 4 fel i omh.
 
 
 
 
 
2013-10-06  19:02:19

Sofie Jörgensen & Ace's High, SHRF 6/10-13

2013-10-06  15:39:57

Oct. 06, 2013

Fin häst och en riktigt bra dag! 0:à och placerad i första klassen och 4 fel i andra! Kanonfin pojk idag! Mitt klanteri i andra klassen gav ett nedslag annars fint!

Nu är vi påväg hem och har en del att fixa!

2013-10-06  13:15:07

0:à i förta klassen!



2013-10-06  10:19:51

Prinsessan



2013-10-05  13:14:28

#normalstalldag

2013-10-05  09:53:30

Tävlingsfix!

 
Skall strax masa mig och och äta lite frukost för att sedan bege mig till stallet för att rida och fixa allting inför tävlingen imorgon! Har lite brådis med då jag tänkt hinna färga håret innan halv tre hur nu det skall gå. Var ett tag sedan vi tävlade nu men är riktigt taggad på't ;)
 
Skall visa de saker jag köpt som ännu inte visats upp här om en stund, nu mannagrynsfrukost ♥
 
 
2013-10-03  21:49:02

Genrep!

Mamma var med idag och vi körde ett hoppgenrepi nför helgens tävling, och jag är riktigt nöjd med honom och dagens hoppning allt kändes klockrent. Började med att jobba över galoppbommar där kryssen är (se filmen nedan) i båda varven, han var uppmärksam och lyhörd. Ändrade sedan om till kryss-studs och tog det åt båda hållen även här.
 
Kanonfin start på passet och vi gick över till fem och en halvan, den hoppövningen är bra gymnastikträning för hästen och det är en övning som ger mig en enorm självförtroendeboost vet inte riktigt varför men den har alltid gjort det. Lite slapp på de lägre höjderna men hoppade till riktigt fint när det blev högre!
 
Därefter övergick jag till att hoppa studs-långsida till en början lågt för att sedan höja upp det något, avslutade med en go känsla i kroppen inför helgen och hoppas på att han känns lika fin då!
 
 
2013-10-03  21:42:34

Hoppning 3/10

2013-10-03  17:49:01

Time for some jumping!



2013-10-02  21:15:38

Inbiten hästtjej

Denna fantastiska skapelse made by me satt på min dörr när jag var liten, haha riktigt kul att hitta saker från förr och tur att man sparat en massa!

2013-10-02  18:24:36

HÖÖKS

Svängde förbi HÖÖKS innan jag skulle ha hoppträning och köpte mig ett par egna chanp så jag slipper ha mammas alldeles för stora! Drog även mitt strå till stacken och köpte en rosabandet grimma till esset, manligt haha ;)


2013-10-02  18:21:34

Två nya täcken!



Amigo vintertäcke med hals!



2013-10-02  08:39:15

Gomorrooon

Lite sovmorgon idag innan jobbet halv tio, men nu är det dags att gå upp om jag ska hinna få i mig någon frukost. Min slemhosta är inte vacker just nu men får bita ihop. Kort dag idag och sedan blir det stallet och därefter skall jag hålla i en liten hoppträning. Har tänkt hoppa lite studs själv idag innan dess.
 
Nu måste jag sätta igång med frullen, ha de fint!
 
bjussar på en go failbild!
 
2013-10-01  16:55:44

Lite bra att ha shopping!



2013-10-01  09:55:44

:)




2013-10-01  08:58:28

Miley fuckin Cyrus

Mileys nya skiva är amazeballs! Har alltid gillat henne och har blivit kallad Hannah Montana större delen av mitt liv av mina kära vänner haha.



2013-10-01  08:54:41

Ullared



Påväg mot Ullared!