2013-05-31  18:19:01

Betar!

Blev välförtjänt vila idag med massa gräs så just nu står vi på ängen och betar gräs, eller ah esset inte jag hehe... Men imorgon kör vi ett liter pass i paddocken och laddar för hoppningen på söndag här hemma! Det går fortfarande att anmäla sig! :)

2013-05-31  12:11:47

Sol ❤

Jag är nog en av de solkåtaste människorna på denna jord! Helt underbart att ha ett jobb där man är ute större delen av dagen! Nu solar jag lite extra på rasten! :)

2013-05-31  07:28:33

Godmorgon!

Påväg mot dagens jobb som håller på till fyra, sjukt gött med fredag och en go helg väntar! Idag sär planen att jag skall köra kondition/intervallpass men essets skor börjar ge sig lite så får se hur jag gör! Åh jag är så sugen på att rida ner till vattnet snart igen!

2013-05-30  23:12:26

<3

When the daylight comes I'll have to go, but tonight I'm gonna hold you so close.

 
 
 
 
 
2013-05-30  08:12:12

Godmorgon!

Åh! Idag tar min gamla gymnasieskola studenten och oj vad jag saknar det, vilken upplevelse det var, helt obeskrivligt! Grattis till alla er småknattar som går ur nu och lycka till med livet! Känns helt sjukt att det redan var två år sedan vilket också betyder att det var snart två år sedan vi sålde Twix..
 
Idag är det soligt och klar himmel så jag får packa ner shortsen till jobbet så jag inte står där svettig som en apa som jag gjort de senaste gångerna det vart varmt! Jobbar till halv sex och sedan hoppträning klockan sex så det blir lite småtajt med tiden men jag hinner!
 
Igår promenerade jag med mamma ut när hon red ut eftersom hon alrig suttit på Esset förut eller ridit på en lång tid om man säger så. Han fick trava lite och även enliten snutt galopp som planerat och han var så nöjd så!
 
min fina kille ♥
 
2013-05-29  09:26:06

Anständigt?

2013-05-29  09:08:08

Jobbande kwinna

Jobbar idag till jag vet inte hur länge haha, nej men har ingen exakt tid utan det beror på, dock hade det vart bra om jag inte slutade allt för sent eftersom jag har träning 18:15 idag men tid på jobbet till 18:30...
Nu måste jag pallra mig upp och ta på mig någorlunda anständiga kläder, dags för jobb!
 
är det shortsväder idag?hmm. jag som inte rakat benen..
 
2013-05-29  08:48:00

Dressyrtant

Gårdagens dressyrträning gick prima, han hade till och med vitalindor och dressyrsadel. Fick mycket bra tips och hjälp för att få honom att jobba på ordentligt. Jag har inte tränat ren dressyr sedan jag hade twix och det börjar ju bli ett bra tag sedan! Jag skall fortsätta träna dressyr kontirnuerligt men inte varje vecka.

 

Vi började mest med grunderna, att få honom att slappna av och ta riktigt stödför han blir lätt förvirrad och vet inte riktigt vart han skall ta stödet så det gäller bara att vara stilla och rida med benen, känndes skitbra och ska nog träna ganska tätt på igen för att komma igång på riktigt!

Jenny satt lite på honom i slutet då hon skall rida honom när jag inte kan på grund av fotbollen och hon skall även rida honom i stallmästerskapet dressyrsom jag antagligen inte kommer göra haha, har inte bestämt mig ännu ;)

2013-05-28  11:25:23

Ändrade tävlingsplaner!

Istället för alingsås nästa helg rullar vi transporten mot Vänersborg för att hoppa två klasser första dagen på fredagen! Det blir samma klasser som i helgen på 105cm & 110cm. Vill att allt skall kännas perfekt och få mycket rutin innan vi beger oss högre upp i klasserna, jag har ingen som helst brådska med höjden utan jag vill bara att vi ska få posetiva upplevelser och bra runder tillsammans!
 
 
 
2013-05-28  09:39:31

Glida på en räkmacka?

Det finns många personer som man tycker glider på räkmackor genom livet medans vissa får kämpa så mycket hårdare för sina mål och drömmar. Inom ridsporten är detta nog ett uttryck som använd väldigt ofta, kanske inte just i den termen men många svarta avundsjuka ögon brukar spotta ur sig dessa orden. Att glida på en räkmacka kan svid ai ögonen på vissa medans andra inte bryr sig, jag har vart och är jätteavis på dom tjejerna/killarna som får sm-ponny/häst serverade en efter en framför och radar upp vinster och placeringar varje helg.
 
Men jag har aldrig någonsin sagt eller tyckt någonting elakt om personerna, dom har tagit sig dit av en anledning, jobbat och kämpat men fått bra hjälp på traven i form av fina hästar, och man lär sig något fruktansvärt när man får en duktig häst som visar vägen. Tänk dig själv om din mamma och pappa hade köpt en ponny eller häst till dig som gått SM/EM eller whatever,skulle du tacka nej och säga "åh tack mamma och pappa men det är bra, jag vill ha den där svåra ponnyn som stannar på vartannat hinder"  Nej jag trodde väll det ;) Någon har ju tagit fram hästen/ponnyn dit från början, från helt blanka kort till en hel meritlista, så det går, bara man vill!
 
Så gläds åt varandra istället och dreggla efter det fina hästarna och önska att det var du, men att klaga på andra som "glider på räkmackor"  hjälper inte dig speciellt mycket i din utveckling eller framgång, vissa får kämpa mer än andra men så hade det alltid vart och kommer alltid vara!
 
 
 
2013-05-28  09:11:00

Godmorgon!

Idag börjar jag jobbet halv ett vilket är ett antal timmar kvar, funderar på att gå ut och springa en liten runda med hunden, dock regnar det ju en del nu så jag får se hur fisförnäm jag är ;) Därefter är det dressyrtr'ning på schemat vid sju tiden, ska blir riktigt kul att få lite hjälp med dressyren eftersom det är grunden till allting!
 
Förövrigt har jag inga jätteplaner direkt dagenär ju rätt kort så får se vad som hinns med! Jag lade ju upp filmen från 110en igen dast utan prisutdelningen i videofy.me och det blev verkligen sjuk skillnad på kvalitén så nu kommer jag endast lägga upp filmerna där i fortsättningen :)
 
 
2013-05-27  23:12:17

Åby INSTÄLLT!

Så sjukt tråkigt, Åby Midsummergames är inställda! Vet inte riktigt varför men vi får kolla på andra tävlingar istället så vi får se vad det blir nu framöver, men närmast är iallafall lite hoppning hemma på söndag då det är stallmästerskap/pay & jump. Får ta mig en ny kik på tävlingsterminen och planera om. Förhoppningsvis kommer det fler tävlingar på Åby som vi kan vara med på!
 
2013-05-27  23:09:02

Ace´s High, 110cm, 25/5 -13,

2013-05-27  21:11:46

Kvällstrim!

2013-05-26  22:52:22

Veckoplanering

Denna veckan innefattar två träningar, en dressyr och en hoppträning! Skall rida för Ann-Katrin igen vilket jag gjorde när jag hade Twix så det skall bli kul att komma igång och rida lite riktig dressyr igen! Planen är att köra någon gång ibland med dressyren!
 
Måndag: Trimma i paddocken, 
Tisdag: Dressyrträning för Ann-Katrin!
Onsdag: Uteritt/Promenad
Torsdag: Hoppträning för Caroline Johansson!
Fredag: Konditionsträning ute 
Lördag: Kort trimmpass i med lite bommar på marken
Söndag: Stallmästerskap Hoppning 100cm
 
Så ser nästa vecka ut preliminärt, sen kan det bli ändringar såklart och jag hade egentligen hellre bytt på fredag/onsdag men anpassar mig efter fotbollen och då får det bli så :)
 
Finaste ponnyn i världen får stå för bilden, ♥
 
2013-05-26  20:57:58

Godkväll!

Idag fick Esset en välförtjänt lugn dag, var och släppte ut alla hästar imorse så fixade lite på morgonen och var även där nu under kvällen och skrittade ut honom en sväng! Nu under veckan blir det en dressyrträning och en hoppträning om det blir tillräckligt med folk men det tror jag! Sen på Söndag har vi stallmästerskap i hoppning och jag tänkte vara med och hoppa en runda på 100cm eftersom det är så liten paddock :) nu är det dags för kvällspromenad med hunden som förövrigt gillade täcket vi vann igår ❤

2013-05-26  11:28:44

Filmer från igår!

105 bed A:0/A:0:
Red på hackamoret här vilket inte blev som jag tänkt mig då det känndes som att jag inte hade någon kontroll alls, fick inte svängt honom så som jag planerat och han plockade bort galopsprång osv. Han kom inte så jättebra på vissa hinder för vi hade ingen kommunikation riktigt men en 2:a placering blev det ändå :) 
 
 
110 bed A:0/A:0: 

Bytte till det vanliga bettet och oj vad bra det känndes, han lyssnade hur bra som helst och vi hade ett lagom tempo hela banan, svängde ingenting på omhoppningen utan ville bara ha en go runda och det räcktae hela vägen till vinst i 110cm debuten! Fina hästen, jätte nöjd med hästen och mig själv i andra iallafall ;)
 
 
2013-05-26  11:15:35

Bilder från igår!

Mamma fotade lite efter sista prisutdelningen, har tyvärr inga bilder från själva banan men håller just nu på att ladda upp filmerna men av någon anledning så är dom väldigt sega! så jag tänkte bjussa lite på bilder tillsålänge :)
 
 
 
 
 
 

 
2013-05-25  18:40:35

//

Tack Östadkulle för ett bra arrangemang och fina priser! FIlmer och bilder kommer imorgon när jag hinner!
 
 
 
 
 
 
2013-05-25  14:30:54

Vinst och andra placering!

Vilken kung som är i transporten där bak! Han kunde inte vart finare i andra klassen! Vinst i 110cm och 2:a plats i 105cm!

2013-05-25  08:41:03

Påväg!

Transporten rullar mot östadkulle med en kung därbak! :*

2013-05-24  23:55:35

Hej Hej Hej

Dålig update här både igår och idag men jag kör ett litet kvällsinlägg innan jag låter ögonlocken falla, poetiskt va ;) Igår trimmade jag lite på lite låga hinder och bara checkade av läget inför tävlingen imorgon, det gick helt okej så hoppas han är på tårna imorgon!
 
 
Idag trimmades han i paddocken i ca - minuter och gjorde mycket lösgörande och ökningar/samlingar, därefter skrittade jag ut en sväng och sedan tvättade jag benen och knoppade honom så nu är han så fin inför imorgon!
 
Transporten rullar från stallet ca kvart över åtta trots att jag startar de sista klasserna, det är nämligen inte så mycket starter imorgon så kort tävlingsdag! Nu skall jag sova och ladda inför imorgon, vi hörs! Natti :*
 
2013-05-24  23:50:56

Kvällstrim igår!

2013-05-23  15:17:42

Världens tröttaste människa

 
Goddag, jag sofie jörgensen har inte rört mig en fena idag, har haft hela dagen på mig att åka tillstallet men har inte gjort det, hatar bussar haha. men nu klockan tre skall jag iallafall gå en prommis till med hunden innan hon får ett spel på mig för att jag är så osocial. Har underhållt mig med snapchat i några timmar men nu får jag änna röra mig!
 Det blir ridning efter fotbollträningen vid åttatiden,yeyy!
 
2013-05-23  15:17:15

May. 23, 2013

2013-05-23  10:00:00

Tävlingsterminen

Satte mig ner med mamma igårkväll och kollade lite på tävlingsterminen nu under sommaren och vi spikade faktiskt en del och några alternativa ifall saker och ting dyker upp! Det kan ju alltid komma in en lite pay & jump emellanåt men det är ingenting vi planerar så långt i förväg men här är iallafall några spikade och två alternativa som vi får se vad som passar bäst! 
 
 
Östadkulle RK 25:e Maj,105+110cm
 
Björlanda Gård 2:e Juni Stallmästerskap 100(+100)cm
 

Gråbo RK 7:e Juni (alternativ)
 

Alingsås RS 9:e Juni (alternativ)
 
 
RK i Varberg 15+16e Juni Åby Travbana
110+110cm
 
 
 
2013-05-23  09:04:35

Lite Shoppingsug!

2013-05-22  23:16:08

Godkväll!

Hektiskt dag idag därav en klen uppdatering, jobb till 16 därefter träning vid 18 för att sedan bege mig vidare mot stallet för att köra kvällspasset som vi brukar kalla det. Planen var ju kondition på travbanan, skrittade ut en bit med josefin först och red ett varv bara eftersom den var lerig oh inte så bra att rida på just idag tyvärr. Skrittade därefter ut en bit till så han fick det rätt lugnt idag istället men imorgon skall han få jobba ;)
 
2013-05-22  08:21:10

Vilken morgon!

Snooza alldeles för länge för att hinna med vad som komma skulle.. Hittar inte mina nycklar, myrinvasion i hallen och sen till jobbet, happy wednesday liksom! Mmmm

2013-05-21  23:28:40

Godkväll

Lång kväll i stallet med mys och regn, blev ett trim pass till en början ute och sedan i manegen, han var riktigt finmen man märkte att han vilade igår! Red öven tre galoppbommar på diagonalen och tränade mitt öga på distansen och kontrollen! Glad hästägare till en fin häst idag ♥
 
Min kära fotograf fick klickat några stackars bilder men inget att hänga i granen direkt men får bjussa på det iallafall, lite film finns också om det blir aktuellt att slänga upp!
 
Veckans planer ser ut som följande:
 
Onsdag: Travbanan kondition
Torsdag: Lite småskutt med fokus på lydnad
Fredag: Trimm+uteritt
Lördag: Tävling Östadkulle, 105cm+110cm
Söndag: Uteritt 
 


 
 
2013-05-20  23:06:00

Kvällsmys i stallet

Det blev lite kvälls-kvalitéts-tid i stallet om man kan uttrycka sig så, mamma fixade det mesta medans jag och fanny promenerade upp till hönorna och kossorna, i solnedgångn med lite duggregn emellanåt. Massa av årets bebisar låg och gosade i höet en bit från sina kära mammor.

Åh vad underbart det är med djur jag älskar dom, nästan allihopa ;) Esset åt kvällsmat ute en stund och borstades och fixades med, imorgon rider vi lite bomövningar på marken, ps såg att videon från studsen inte fungerade så jag gjorde om den så nu skall det funka, jobb imorgon så nu får jag slockna, nattpuss:*

 

 

 

 

 

2013-05-20  22:51:00

Till salu

Helt nytt fleece täcke från charlies (stlk 125)+ grimma(cob)! nypris 299:- + 159:-

Kom med förslag!

2013-05-20  16:06:39

Måndag

Godeftermiddag, har vart hemma ett tag nu efter jobbet och skall strax packa lite saker och ting inför fotbollen ikväll, mamma tar esset idag coh går ut på en promenad så han har en liten vilodag idag!
 
Igårred jag väldigt tidig och ganska intensivt pass i paddocken, han gick fint men var lite loj så fick rida lite extra emellanåt, jobbade mycket med samling+ökning så inte han går och lallar i samma tempo hela tiden utan jag vill både kunna rida fram och tillbaka, samlingen gick riktigt bra och det var nästan så att han gick i piaff ;) kanske skall sadla om till dressyr..
 
Nu skall jag ha lite avslappning innan jag sticker till träningen!
 
 
2013-05-19  23:18:22

Finns intresse?

Börjar komma mer och mer iordning med saker jag behöver göra mig av med, skall göra ett sammanställande inlägg när jag tagit kort på allt, har till och med helt nya saker som jag behöver sälja! Men tänkte kolla intresset för dessa saker tillsålänge!
 
  •   Röda John Whitaker ridbyxorna stlk 38! Mycket fint skick och sparsamt använda, 799:- nypris kom med bud!
  • Bakskydd från Dyón med ludd nypris 899:- kom med bud, mycket lite använda och fint skick! (nya på bilden)
  • John Whitaker tävlingset lite använt fint skick! nypris 799:- kom med bud!
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-05-19  13:39:00

Studsserie 18/5-13

Här är filmen från några omgångar ur studsserien igår, ser sjukt luffig ut i min vackra outfit men det var så sjukt varmt så ingenting annat än linne var ett alternativ ;) , det fläktade dock lite gött nere vid paddocken vilket gjorde så att jag var tvungen att lägga musik i videon, dock glömde jag sänka själva filmljudet så det hörs säkert men u will survive!
 
Riktigt bra att träna studsserie för hästen, dom får verkligen jobba på ordentligt speciellt i slutet när vi höjde upp det lite, esset var riktigt fin och kom in perfekt varje gång, jag försökte bara vara så stilla som möjligt och jag var väldigt nöjd med honom igår!
 
För er som vill köra samma övning så har jag ritat med meter avstånd, man kan givetvis ha kryss med vilket nästan är lite bättre för att få dom att gå rakt hela vägen och lyfta lite extra fram!
 
 
 
 
2013-05-19  09:53:08

Tidigt morgonpass!

2013-05-19  07:39:10

Godmorgon!

Tar en liten nap innan jag ska släppa ut hästarna, skönt att det är varmt ❤

2013-05-18  21:28:48

Bilder från film idag :)

2013-05-18  21:27:14

Skyrup livesändning imorgon!

Länken: http://www.horsemultimedia.com/live

2013-05-18  15:22:25

17 mai igår!

2013-05-18  15:20:19

Lördaag!

Vilket väääääder! Har hoppat studsserie med dom små pojkarna idag, Linnea filmade så lägger upp filmen när jag får tid lite senare! Nu är vi hemma och ska dra oss in till stan och sätta oss på en go uteservering! Dagens snyggaste outfit står jag för, lite snett folk kollade på maxi som inte förstod att det var ridbrallor, hallå regnbågen liksom ;)

2013-05-17  15:12:04

Intervall+konditionsträning!

Duktiga killar ute i skogen, underbara hästar ❤

2013-05-17  11:46:07

Tjenis

Hallå och hej, har suttit hela morgonen och pillat med designen på bloggen, lagt in min sponsor i headern och en länk vid sidan om, nu blir dom nog nöjda ;) Ska få hem lite tävlingsutrustning med loggan på inom snar framtid med så skall bli riktigt kul!
 
Dagens plan är att rida med Fanny till Torslandaslingan och köra lite intervaller och kondition, sjukt varmt idag så blir inte stenhårt direkt utan lagom. Om vi inte svettas ihjäl innan dess och ändrar oss till att rida till havet.
 
Mitt vackra hemland har Nationaldag idag med, Gratulerer med dagen, ikväll blir det firande! Norge ♥
 
 
 
2013-05-16  23:14:48

Hoppning!

Hoppträningen blev tyvärr inställd men hoppade lite ändå, valde att ta det vanliga bettet istället för hackamoret eftersom jag vill testa och känna mig fram lite med både och! Hoppade ingenting avancerat direkt, det känndes väldigt bra men kom lite knas nån gång men så blir det ju alltid någon gång under et pass men abolut inga katastrofer. Han känndes superfin och mamma filmade lite av det jag hoppade idag, avslutade på ca en 110 bana, mini paddocken är lite svår att hoppa större i på bana!
 
Glöm inte ätt se i HD! (720p) 
 

 
 
 
2013-05-16  17:25:31

//

Hoppningen inställd men kör lite själv! Let's jump!

2013-05-16  11:31:14

Torsdag

Hej i det fina vädret, jag har vart ute i solen nu hela förmiddagen med fina hunden och bara tagit det lugnt med lite musik i öronen, idag älskar man sverige och värmen! Har inte haft bikini sedan thailand  och jag kanj ju inte direkt säga att jag har samma färg på kroppen nu som då, men man får börja jobba på det!
 
 
Ikväll är det dags för hoppträning för carro igen vid 18 så har en del tid att slå ihjäl innan dess, strax kommer lite kompizaar över för häng i solen och lite käk! hur gött som helst! Bild från förra hoppträningen! Skall vara extra lyhörd idag på träningen för jag vill verkligen bli bättre och ge de bästa förutsättningarna för min fina polle ♥
 
 
 
 
 
2013-05-15  23:07:47

Pay & Jump Björlanda gård!

Pay & Jump med Stilbedömning!
på Björlanda Gård


Nu får du möjligheten att hoppa en Pay&Jump med stilbedömning, ta
chansen att öva på detta då det inte finns många övningstillfällen
förutom de tävlingar som har stilbedömning!


När? 2 juni, första start 10.00
Var? Björlanda Gård (Björlanda Strand 38, 423 61 Torslanda)
Klasser? 40cm -120cm
Kostnad? 150kr/start


Tävlingsbana: Paddock 24x30m, sand.
Framhoppning: Ridhus 20x40m, sand/flis.
Banbyggare & Stildomare: Caroline Johansson
Anmälan görs till Louise på 0762-752522, helst via SMS och skriv då
ryttare, häst & klasser. Vi ser gärna att startavgiften sätts in på vårt
konto hos Nordea med kontonummer 1157 30 19763 senast veckan
innan, det underlättar vid betalning till banbyggare/domare och
dessutom slipper vi hantera kontanter.
Det går även bra att anmäla sig och betala på plats, men vi ser helst
att man anmäler sig innan för att kunna planera och göra preliminära
startlistor!


Glöm inte att vaccination måste uppvisas innan urlastning!
Vid frågor, kontakta Louise på numret ovan.


Hjärtligt välkomna önskar vi på Björlanda Gård!

2013-05-15  17:43:10

jag föll på direkten det var något elektriskt ända in i skelettet känner jag din själ ❤

2013-05-15  17:07:00

Dagens

Dagens ridövning blev den ni ser ovan, det är ca 17 meter mellan sockerbitarna, dock eftersom han tagit det lugnt nu i två dagar så blev det ett tjafspass med överladdad häst. Förhoppningsvis fick jag ridit igenom det så att han är lite goare och gladare imorgon då det är dags för hoppträning somsagt!

 

Alldeles strax skall jag pallra mig upp från mitt sköna viloläge i sängen och åka och träna fotboll, min kropp är alltid helt trött och död så jag måste kolla upp det väldigt snart känns det som! peace out sålänge ♥

2013-05-15  17:05:57

Himmelskt!

2013-05-15  11:22:38

Ledig Onsdag

Ska alldeles strax begemig med buss till stallet och rida ett markarbetespass i manegen om regnet fortsätter, skönt att vara ledig ibland men handikappad utan bil tyvärr så det får bli bussen om jag någongång får tummen ur röven så att säga.
 
Annars händer ingenting speciellt idag förutom fotbollsträning, skönt att slippa stressa i stallet idag vilket jag hatar att göra blir alltid sen till allt eftersom jag tar tid på mig i stallet, tidsoptimist javisst! 
 
ps. har namnsdag idag ds.
 (sofie finns inte så fejkar sofia istället)
 
2013-05-15  11:13:10

Tävlingar 2013

Har suttit och spanat runt lite på tdb och tänkte lägga upp en ungefärlig tävlingsplan och alternativa tävlingar för att jag skall slippa gå in och skrolla mellan allihopa varenda gång. Sen vet man ju aldrig hur det blir med klasser osv eftersom det beror ju på hur det känns osv lite längre fram.
 
Maj

25e - Östadkulle RK, 105cm + 110cm
 
Juni
 
2e - Stallmästerskap, 100cm (liten paddock)
9e - Alingsås RS, 100cm 110cm
18-23e -  RK i Varberg(åby travet),någon av dagarna
 
2013-05-14  18:21:11

Ändrade planer!

Blir en go uteritt istället med lite trav + galopp :)

2013-05-14  12:41:26

Transporten i helbild :)

2013-05-14  12:36:24

Tisdag

Tråkigt väder idag igen men dock snäppet bättre än igår, planen är att åka direkt till stallet och rida ett litet lättare pass med lite upphöjda travbommar :) slutar vid 16!

2013-05-13  22:44:54

Kvällsmys i stallet

Efter jobbet åkte jag direkt till stallet för att fixa mat och mocka eftersom jag hade bråttom till träningen så tänkte jag gå med han efter på kvällen men eftersom min rygg låste sig så kunde jag tyvärr inte träna :( men åkte till stallet en andra gång och släppte han i manegen där han fick strosa och föja efter  när han sprang, han var som en svans så himla söt!
 
Har inte något bra objektiv så bilder inomhus är bland det värsta ;)
 

 
 
 
 
 
2013-05-13  07:52:45

Måndagmorgon...

Jobbar till 16 idag därefter åker jag till stallet och tar en liten prommis innan fotbollsträningen! Han skall nämligen vaccineras så han får ta det lugnt idag! Hörs under dagen!

2013-05-12  22:30:03

Godkväll

Hela dagen spenderades på Ale-Jennylund med Fanny som var och tävlade, sändningen var sämst som vanligt där och därav inga uppdateringar. Hade med mig kameran och fotade Fanny bär hon hoppade 110 & 120cm. INga jättebra bilder eftersom de flesta är tagna från långt avstånd
 
Efter tävlingen red jag min polle ett intensivt 30 minuterspass med mycket fokus på lösgjordheten och han gick riktigt fint tillslut, samlade och ökade mycket i traven och galoppen, mycket ställa in och ut på volt i alla gångarter samt flytta undan för skänkeln. Efter skrittade vi ut en sväng i det fina vädret!
 
Fram tills nu har jag varit och grillat med goa vänner, sommarkänslorna börjar komma nu och det kan inte bli bättre!
 
Bilder från idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-05-12  02:05:00

Havet

Efter två dagars hoppning förtjänade finaste hästen att komma ut i naturen lite och jag och fanny red ner till havet med våra två små fegisar, men med lite övertalning kom vi ner i vattnet och dom tyckte det var hur roligt som helst, känns verkligen som ponnytiden igen när jag och fanny red ner med vår små ponnysar... vilka tider.

Fixade och donade i flera timmar i stallet idag med skåpet och med Esset, måste bara säga gud vad glad jag är att stå i mitt gamla stall igen, underbara människor och det är verkligen hemma för mig. Imorgon ringer klockan vid halv åtta för då skall jag med fanny till ale-jennylund på tävling. Natti!

2013-05-11  14:15:56

Nya stigbyglar!

2013-05-11  11:37:12

Gårdagens Pay & Jump

Är väldigt nöjd med gårdagen, det gick över förväntan och jag hade mer koll på honom än jag trodde jag skulle ha.
 
Första rundan 100cm:

Sjukt långt mellan hindrerna och inga distanser alls utan det var  väldigt långa väger, är nöjd med denna ritten förutom mellan 1an och 2an där jag inte fick bytt galoppen förräns fem meter innan hindret men det var ju inte så farligt, han kom bra på alla hinder men jag fick sitta lite i bromsläge men försökte lätta så mycket som möjligt.
 
Andra rundan 100cm:

Om man skall välja en bättre runda så får det bli denna, han var riktigt fin och lyssnade bra, kom bra på hinder och allt känndes kanon det är rundan som filmen är nedan.
 
 
 
 
 
2013-05-10  22:43:16

Filmen!

Här är filmen från dagens andra runda, det var långt mellan hindrerna och lite seg bana så tänkte att jag bara lägger upp den ena efterosm troligtvis ingen kommer kolla på båda haha! Ett litet mer beskrivande om dagen  kommer imorgon.
 
Ändra om till HD för annars är kvalitén sämst! 
 
 
2013-05-10  20:34:27

Fina häst!

Nolla i båda starterna idag på Göteborgs Horse Park, han var superfin, lägger upp film sedan ❤

2013-05-10  11:30:09

:))))

http://open.spotify.com/track/6V2IGYU0CuFPovti1wc0FN

2013-05-10  00:11:58

BILDER

 
 
 
 
 
 
2013-05-09  23:46:17

Film från idag!

Fråga mig inte varför filmen blev en ruta i mitten.. 
2013-05-09  23:45:24

Hoppning!

Hoppade som sagt lite idag och jag är riktigt nöjd, det gick mycket bättre denna gången och han var mycket lugnare. Paula och Felicia var och hjälpte mig och jag testade även att rida på hackamore och det känndes riktigt bra, han blev mycket mer stilla. Hoppade på bettet till en början och i slutet tog vi bort bettet och satte på hackamoret dock satt delar av det andra tränset kvar under om ni undrar sen i filmen vad det är haha.
 
Hoppade en liten bana med distanser och en kombination och jag kännde att jag hade bra kontroll och hittade bra distanser utan en gång eller två men allt kan ju inte vara perfekt ;)  hoppade kanske runt 100cm-110cm eftersom jag ska hoppa det imorgon. Felicia knäppte lite vackra bilder precis ibörjan med, varse..
 

 
 
2013-05-09  11:56:03

Horsemeup.se ♥

Under Göteborgs Horse Show fick jag upp ögonen för Horsemeup genom att jag stannade till vid deras monter och tävlade, mest för attjag villa ha höpåsen haha men sen när jag har kikat in i efterhand så inser jag hur grym den faktiskt är, aldrig vart med om ett så brett utbud på en hemsida! 
 
Tänkte visa upp lite ögongodis som jag inte hade tackat nej till!
 
Dyon Schabrak 489:-
Kingslandväst 879:- (rea)
 
Pannband Glen Gordon 279:-
 
 
 
2013-05-09  09:49:41

Global Champions Tour

 
Nu i helgen är det dags för Global Champions Tour i Hamburg där Rolf-Göran Bengtsson skall hoppa och för er som är intresserade av att se detta så klicka er vidare till denna länken: http://www.globalchampionstour.com/#/home klockan 22:15 på LÖRDAG.
2013-05-09  00:51:28

Lite planer

På fredag rullar vi transporten mot göteborgs horse park (inte för att det tar mer än 2 min dit men ändå) för att hoppa en liten pay & jump, två starter på 100cm blir det! Hopptränar imorgon istället eftersom hovslagaren kom och slog på skon idag så får vi vänta tills imorgon! Paula kommer ner och hjälper mig inför fredag!
 
2013-05-08  21:17:00

//

Riktigt bra videor på Evention! En av mina favoriter, ni som läst tidigare vet att jag gör denna övningen väldigt ofta!
 
 
 
 
 
 
2013-05-08  08:52:00

Dags att lappa ihop kroppen!

Har kännt mig sjukt trött i kroppen det sista och jag tappar även sjukligt mycket hår och går väldigt lätt upp i vikt och kan iprincip knappt gå ner i vikt! Så nu är det dags för mig att bege mig till läkare känner jag! Skall kolla upp ämnesomsättningen, håravfallet, laktos/gluten och min "läderallergi"! Hoppas på att få lite svar på mina frågor och varför det händer! Stress, vitamin och järnbrist kan vara orsaker till håravfallet!

Nu skall jag inte vara mer bitter, det är ju "fejkfredag" ;)

 

2013-05-07  22:51:14

//

 
2013-05-07  22:26:11

Tappsko

Kanonbra intervallträning idag,men.... hästen trampade av sig högra framskon utan att jag ens märkte av det förräns jag kom tillbaka in i stallet, förhoppningsvis så kommer hovlagaren imorgon och slår på den så att jag kan hoppträna på kvällen och så hoppas jag att han inte är öm eller liknande, det börjar kanon ;)
 
Näe nu skall jag inte älta detta för mycket så iomorgon blir det hoppträning om allt går inom planerna men först jobb 7,30-16! 
 
 
2013-05-07  17:09:39

Dags för intervaller på travbanan!

2013-05-07  10:00:33

18 grader

Ute i skogen i det underbara vädret, jobb till 16:30 idag sen stallet och fotboll!

2013-05-06  17:00:06

Paket på posten!

2013-05-06  08:43:48

Mornin

För ovanlighetens skull så sitter jag på bussen till jobbet, och för ovanlighetens skulle är även bussen i tid! Jobbar 9-16:30 idag sen får jag försöka hinnan rida någon gång innan träningen alternativt efter! Vi får la se vi får la se!

Och ps, en lyckospark till alla glada människor och en käftsmäll till alla skitsnackande trötta människor vars liv kretsar kring andras! Happy Monday ❤

2013-05-05  23:10:44

Dagens övning

Idag red jag länge och var mycket noggran med att jag skulle få han mjuk innan jag började hoppa serien, och han var verkligen superfin och lyssnade riktigt bra förutom en gång som han rann iväg lite mot slutet och slarvade till det lite!

Riktigt nöjd med honom idag, det är sådana här övningar vi behöver träna på, idag tänkte jag efterlikna Kevin Stauts serie som han hade på clinicen under Gbg HS, inte riktigt samma men åt det hållet iallafall, jag hade den höjden ni ser på bilden nedan hela passet! Efter vi var klara så skrittade vi ut i ca en kvart då han var rätt trött och svettig så han var riktigt nöjd med det!

(Det är 3 meter mellan varje bom)

2013-05-05  22:56:56

Lång dag

Lång dag idag utan en sekund över än till det som behövde göras, fick hoppa in och vara med i vår fotbollsmatch vi hade idag eftersom det krisade med folk, har ju var sjuk och inte tränat på ett tag så skulle egentligen inte varit med alls men man får ju ställa upp.
 
Innan dess var jag iallafall på Åby och kollade en del av lagklassen innan jag var tvungen att åka, tog lite kort bara under tiden jag var där så dom kan få äran att komma upp här på bloggen.
 
 
Louise och Felica får pryda de urval av bilder som blev idag, hindrerna står så långt bort och jag har ju bara originalobjektivet så bilderna blir väll helt okej ändå. 
2013-05-05  11:48:42

Lite bilder från gårdagen!

Strax drar jag mig mot stallet för att därefter styra bilen mot dag två på Åby travbana. tror jag rider en sväng i paddocken och sen rider ut, tillsålänge lägger jag upp lite bilder från igår!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-05-04  22:41:05

Vilodag!

Idag fick Esset vila lite, han gick ute i stora hagen medans jag var i stallet och fixade iordning maten osv. Men imorgon är det på't igen, träna, träna, träna!!

2013-05-04  20:35:11

smakprov

2013-05-04  17:26:15

Fjärås is the champs!

2013-05-04  12:50:03

Spegelpose! Iväg mot Åby!

2013-05-04  11:29:15

Hopptränings bilder

Sanna var snäll och fotade lite med min kamera lite under hoppträningen och det blev ett kort eller två, så jag tänkte slänga upp en liten kort sammanfattning av hoppträningen och sedan bjussar jag på lite bilder. Filmerna ligger på mammas telefon och hon missade dessutom att filma sista rundan tyvärr så får se om det är någonting att lägga upp senare.
 
Vi började med att rida över två bommar på marken med ett galoppsprång emellan och esset var överladdadså ibörjan kunde jag knappt komma på bommarna men sen blev det bättre och bättre men han var fortfarande lite springig. Därefter red vi mot två sockerbitar med 17/19 meter emellan där vi skulle kunna rida på 4-7 galoppsprång och där gick det faktiskt riktigt bra, han lyssnade på migbåde fram och tillbaka så efter den övningen var jag riktigt nöjd med honom! 
 
 
Sen var det dags att hoppa ett stycke lågt utan banan där det var, sväng-räcke-sväng -sockerbit-sockerbit-sväng-oxer på låg höjd, han kändes lite stark här men det kändes ändå bra! Därefter var det dags för banan först på väldigt låg höjd för att kolla av kontrollen och det gick inte riktigt som jag tänkt mig, hamnade för mycket i "handbromsen" vilket ledde till att sprången inte blev så fina och distanserna blev inte perfekta, men en helt okej "runda".
 
När vi höjde upp det lite så ville carro att jag skulle ge efter mer i handen och inte hålla så mycket och då blev distanserna mycket bättre än tidigare men i banan mellan 2an och 3an gav jag honoom för mycket hand och rätade inte på mig tillräckligt snabbt så vi fick det väldigt trångt på fyra galoppsprång men han löste det och jag fick dåligt samvete haha, men somsagt detta var första hoppträningen så jag måste ändå vara nöjd, skall träna mycket för att bli bättra och ge de bästa förutsättningarna för min kära häst, alldeles för lång utläggning men skönt att analysera lite själv, nu blir det lite bilder!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-05-04  10:40:48

Lördag

Det är Lördag och dags för Eliten så jag sticker strax till Åby och kollar! Annars är planerna för dagen inte de största utan jag ska ju givetvis till stallet också men får se vad det blir för slags träning idag, skall lägga upp en plan fram tills nästa vecka så att jag vet mer vad jag tänkt göra!
 
Men nu är det frukost time tillsammans med equipe för att kolla resultaten tills jag kommer fram! 
 
2013-05-03  17:52:31

Min nya transport!

Äntligen har vi köpt en transport efter alla dessa år haha! Det blev en Atec! Kanonkalkon! Här är den!

2013-05-03  09:03:48

Fredag

Hej hej fredagl du är efterlängtad, dagens planer är att fortsätta på lydnadsövningarna från igår, eftersom han var så sjukt pigg igår så var inte kontroll våran starka sida igår direkt', berättar mer om hoppträningen sen när jag kommer hem efter jobbet vid fyratiden, vi får se nhur våran plan blir efter detta, mycket träning är iallafall givet. Helgens planer är att åka till Åby och kolla på Elitallsvenskan omg 3+4 kollar kanske båda dagarna men det är mest troligt att det blir Lördag på söndagen står troligtvis lite annat på agendan! Nu är det back to work som gäller ha en bra fredag!
2013-05-02  22:08:45

Hoppträningen..

...får jag berätta mer om imorgon men kan säga att han var sjukt pigg och brallig och det var inte alltid helt under kontroll om man säger så, bjuder på en liten efterbliven bild utklippt från film, inga bre filmer tyvärr då filmaren missade sista rundan när det var högre än typ 1 meter men aja, berättar mer imorgon!
 
2013-05-02  12:49:06

Hoppträning

Idag är det dags för min och Essets första hoppträning och jag skall även gå tillbaka till min gamla tränare Caroline Johansson, jag tränade för henne när jag hade Twix och det var ju ett tag sedan, men det skall bli riktigt kul att köra igång för henne igen! Jag slutar jobba vid två idag så jag har lite "dötid" innan träningen börjar vid klockan 18! Hade dock tänkt fixa maten och mocka innan träningen så vid halv fem kanske jag är borta i stallet! Länken nedan är en film från en träning för Carro med Twix, förstod inte hur man bäddade in på iPaden! http://m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F#/watch?v=I8XQ0LLYQjk
2013-05-01  22:41:00

KOSLÄPP 2013

 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-05-01  22:09:00

Det blev ett kvällspass på esset eftersom jag hade träning så kom jag till stallet vid sju tiden, det blev en uteritt idag på ca 40 minuter med både trav och galopp, hade även gående sällskap med mig som besvärade sig med att ta en bild precis innan vi kom tillbaka till stallet! 
 
Justeja, köpte en martingal idag men den var lite liten kändes det som men tror det blir bra om man jag gör ett extra hål, får kolla med Carro imorgon på hoppträningen! Skall även köpta en ny föbygel då den gamla är för liten eftersom det är Twix gamla! Vi får helt enkelt se om vi hittar någonting men här är en bild på oss från idag iallafall!
 
2013-05-01  22:00:53

1 maj

Dagen har vart fullspäckad med saker och ting och det började med kosläpp i kungsbacka, tänk dig känslan efter att vara instängd hela vintern till att få komma ut och springa och se solen! Dock var det så lerigt så kossorna kunde inte springa så bra och vissa var inte mjölkade så deras spenar var helt smockfulla med mjölk så de hade svårt för att springa. Hade med mig kameran men fick inga fantastiska bilder men jag kan bjuda på några ändå lite senare!
 
 
Därefter begav vi oss till Frillesås för att kolla lite på fjärås banträning inför eliten/div 1 på lördag & söndag, det bjöds på grillat och härligt väder, felicia och Zandro får stå för bilden! Sen blev det fotbollsträning + stallet!