2013-03-30  14:46:53

Påsklunch

2013-03-30  14:41:51

Ur ridsport

2013-03-29  10:38:47

Hööks nyöppning!

Kilade förbi hööks nyöppning vid bäckebol på vägen hem i förrgår, jotack jag vet att jag varit frånvarande men jag har lite orsaker som jag tyvärr inte kommer skriva om här men iallafall! Superfräsh nybyggd byggnad som låg affären en bit ifrån själva bäckebol köpcentrum, inte så jättemycket öppningserbjudanden men hööks har rätt fina grejer inne nu, provade ett par chaps som var sjukt goa men rätt saftigt pris för att vara hööks om man nu kan säga så!

Jag fick iallafall med mig ett par sporrar i samma färg som mina stigbyglar!

2013-03-26  10:03:28

Frulle!

2013-03-26  09:30:24

Veckoplanering

Måndag: Vila
Tisdag: Tömköra över bommar
Onsdag: Tömköra
Torsdag: Skritta ut
Fredag:  Tömköra över bom
 
Sålänge jag inte har någon sadel eller saker å ting ej fallit på plats så blir det mycket tömkörning för Zmilla så det är därför veckan ser ut som den gör, helgen är oplanerad änså vi fårse vad den bjuder på!
 
 
 
2013-03-26  09:09:56

Havrepappa!

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2013/3/Hasttjejer-for-dummies/
 

Hästtjejer för dummies

25 MARS 2013

Jag har bestämt för att försöka samla alla mina erfarenheter och nyfunna kunskaper om hästtjejer i "en bok". Jag kommer här i bloggen att publicera kapitel efter kapitel till dess "boken" är färdig. Idag bjuder jag på förordet samt det första kapitlet; Att träffa en hästtjej.

Förord

Det här är inte en handbok för hästtjejer utan istället en handbok om hästtjejer. Det gäller att hålla koll på prepositionerna. Jag har i sann datanördsanda valt att kalla den Hästtjejer för dummies.

Jag kommer att publicera kapitel efter kapitel här i bloggen så att ni tillslut har en komplett bok. Boken riktar sig till dig som nyligen har börjat leva tillsammans med en hästtjej, till dig som vill träffa en hästtjej eller till dig som bara är allmänt intresserad av hur hästtjejer fungerar i största allmänhet.

 Jag utger mig inte för att vara någon sorts expert, men ett och annat praktiskt tips har jag snappat upp under årens lopp som jag känner att jag behöver dela med mig av till kommande generationer av män som kommer att leva med en hästtjej. Det är ju som bekant onödigt att uppfinna hjulet mer än en gång.

Jag önskar att denna bok hade funnits då jag första gången träffade en hästtjej. Den hade besparat mig mycket tankemöda och kanske hade jag sluppit att hamna i några av alla de märkliga situationer som jag hamnat i tack vare min okunskap om hästvärlden i allmänhet och hästtjejer i synnerhet.

 

Kapitel 1. Att träffa en hästtjej

Den som vill träffa en hästtjej och som tror att det bara är att åka ut till ett random stall i Sverige och presentera sig för att få napp är helt fel ute. Inte heller så kommer det förmodligen att funka så speciellt bra att anmäla sig till en ridskola för att ragga utan att vara ett dugg intresserad av hästar och ridning. Ridskola handlar, i det här fallet, om ridning på hästar.

Nog för att det råder en brist på killar i hästvärlden, och visst kommer du få en eller annan pluspoäng som kille för du ens funderar på att bli en del av hästvärlden, men regel nummer ett för en hästtjej är att hästen alltid, alltid kommer att komma första hand. Från denna regel finns inga undantag.

Om jag skall ge ett exempel så skulle det (i princip) kunna stå femton halvnakna brandmän i stallgången utan att hon skulle sluta upp med att rykta hästen. Möjligen skulle hon fråga om det brann någonstans, men när hon fick veta att det inte gjorde det så hade hon lugnt fortsatt med att rykta. Först när hästen var färdigompysslad så skulle hon ägna brandmännen någon annan uppmärksamhet. Förmodligen skulle hon då skälla ut brandmännen eftersom de förde oväsen i stallet, och i ett stall skall det vara lugnt.

Jag vågar påstå att hästtjejer rent generellt är mer praktiskt än romantiskt lagda. Det innebär att om du har spanat in en hästtjej som du är intresserad av och är beredd att lägga ner lite jobb (och då menar jag fysiskt jobb) för att få lära känna henne så åk ut till stallet där hon håller till och fråga: - Vad kan jag hjälpa till med? Det skulle faktiskt kunna hända att du blir tilltalad av hästtjejen du är intresserad av efter att ha flyttat en gödselstack, eller två, för hand.

De flesta hästtjejer har två stora brister i livet. Dessa saker är tid och pengar. Detta helt enkelt för att deras intresse för hästarna tar nästan all vaken tid i anspråk, och för att de där djuren dessutom kostar ofantliga mängder pengar att äga och sköta om. Detta innebär också att det blir lite svårt att träffa en hästtjej på ”vanligt sätt”.

Att gå på krogen är både dyrt och tar tid från hästarna så detta sker ganska sällan för hästtjejer. Å andra sidan så verkar de gå ”all in” när de väl tar sig tid och råd att besöka en bar eller nattklubb. Få människor kan festa som hästfolket gör. Vart för det här resonemanget oss? Jo, om du har turen att träffa på en hästtjej på krogen vid ett av de sällsynta besöken så kan du skratta dig lycklig.

Alla hästtjejer har en dator med internet för att kunna anmäla sig till olika hästtävlingar, hålla koll på de senaste hästnyheterna och spana in hästannonser. Förmodligen har de även Facebook där de postar bilder på sina hästar och kommenterar andras hästar. Du hittar få, eller inga, hästtjejer på någon av nätets alla dejtingsajter eftersom detta är en tidskrävande sysselsättning (se ovan).

Så om man skall försöka sammanfatta ovanstående resonemang till någon slags slutsats så måste denna bli: Det är förbannat svårt att träffa en hästtjej och för att lyckas med den bedriften så kommer det att kosta blod, svett och tårar eftersom det bästa knepet förmodligen är att arbeta sig in till hennes hjärta.

 
 
 
2013-03-25  18:04:43

Träning!

2013-03-25  09:33:31

Utdrag ur Ridsport!

Åtta hoppryttare till GHS

20 MARS 2013

HOPPNING  Att Sverige har fyra hoppryttare med i en världscupfinal är sensationellt. De fyra får dessutom sällskap av ytterligare fyra, som rider kringklasserna i Scandinavium.

 

Utöver Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson och Henrik von Eckermann, som alla kvalat till världscupfinalen, rider Emma Emanuelsson, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, och nyblivne svenska mästaren Royne Zetterman i Göteborg sista helgen i april. De sista fyra får rida i de internationella klasserna under världscuphelgen.

Lördagskvällens Göteborg Trophy blir den stora utmaningen, utöver finalklasserna.
- Att få rida i Göteborg har varit ett av mina delmål den här säsongen. Jag blev jätteglad när jag fick beskedet och Titan är i en väldigt bra form just nu, säger Emma Emanuelsson till Ridsportförbundet.

- Att fyra svenska ryttare har kvalat bland 18 ryttare från västra Europa är otroligt stort i den hårda konkurrens som det varit i världscupen i år. Det är bland det största som hänt svensk hoppsport någonsin, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Ridsportförbundet.
- Det är nog inte så många andra landslag överhuvudtaget som har en sådan hög nivå som vi har inom hoppningen just nu. Om man jämför med andra sporter är det här inte bara stort ur ett internationellt perspektiv utan även ur ett svenskt perspektiv.

Göteborg Horse Show går i Scandinavium den 24-28 april.

 

2013-03-24  15:24:46

Hisingsmästare

Spelat match idag men det gick inte så bra för mig men för laget iallafall så vi tog hem Hisingsmästerskapen, så det var gött! Hoppas min kassa kurva vänder uppåt snart igen annars vet jag inte hur jag kommer orka med att fortsätta, hatar motgångar.
 
Dags att tasig bort till stallet, fint väder iallafall!
 
 
2013-03-24  11:05:00

Vårfint från Hööks

Spanade in Hööks hemsida inför deras nyöppning alldeles i närheten av stallet, dessutom har dom en hel del fina grejer till ett billigt pris, så jag tänkte dela med mig av vad jag skulle kunna tänka mig inhandla. dock blir det inte så mycket shopping innan horseshow då jag sparar till en ny hjälm.
 
Jodphurs 589:-
 
Tävlingsskjorta 199:-
 
 
 
Ridstövlar Arona JH Collektion 1695:-
 
 
 
Chaps Arona JH Collektion 695:-
 
 
 
Sporrar 149:-
Pampaskärp 249:-
Schabrak 349:-
 
 
 

2013-03-23  11:00:06

Våriga ridbyxor

Sugen på att välkomna våren genom att dyka ner i ridbyxornas värld?, Jag kollade runt lite och hittade två härliga vårfärger om man vill ha någonting annat än blått och brunt.
 
Ett par oranga ridbyxor från Back 2 Back, 799:-
 
Härliga rosa ridbyxor från Animo, 1699:-
 
 
 
2013-03-23  10:18:00

Häst-fredag

Igår blev det en stalleftermiddag i mitt gamla stall och mitt nuvarande stall! Slutade klockan två igår och åkte till Wille först och red honom lite i manegen, det var första gången jag red honom och som alltid när jag rider en ny häst så skrittar jag länge och kollar lite vart knapparna sitter.

Har var rätt rolig att rida om man jämför vad jag annars rider på hemma haha, han är ju bara sex år så lite annorlunda att rida från en fjortonåring. Här nedan är en film på Wille tillsammans med min kära vän!

 



Därefter åkte jag vidare till Zmilla för att fixa iordning där, det var hoppträningar så jag kunde inte tömköra och mörkret började krypa på så det blev ingen uteritt heller, men hon fick lite extra pussar istället! Bjuder på två små bilder från igår.

2013-03-23  08:48:23

L

2013-03-21  23:17:26

Drömmen

2013-03-21  18:04:57

Saknar thailand

2013-03-20  22:52:00

Onsdag

What a day! jobb till fem och sedan handla laga mat och stallet, hemma halv elva och nu i sängen, fritid vad är det? Nä men jag gillar att ha mycket att görabara det att ibland blir det för mycet och man vill bara lägga sig ner och strejka mot sig själv,
 
Tömkörde iallafall Zmilla och jag tycker inte det går lika bra som på kursen, inte jättekonstigt kanske eftersom jag är nybörjare for reallz på detta så det tar ett tag innan man slutar trassla in sig och fastna i tömmarna konstant och när hästen går åt helt motsatt håll än vad man tänkt..
 
Kattungarna i stallet är förövrigt så sjukt söta så att jag smälter ner likt en colaglass i juli månad, måste filma dom lite någon dag ni kommer bokstavligen dö. Om katter hade sett ut som kattungar hela sitt liv så hade jag lätt skaffat mig en jävel hehe.
 
Resterande dagar av veckan består av:
 
Torsdag: jobb?/uteritt , fotbollsträning
Fredag: jobb? tömkörning städa lite bland stallgrejerna.
Lördag: Sadelprovning
Söndag: Fotbollsmatch, tömkörning/ridning.
 
2013-03-20  18:12:51

Låtsas att det är sommar

2013-03-19  19:11:06

2013-03-19  12:09:05

Goddagens

Ca fem timmar kvar på jobbet idag och det rumlar ganska snabbt ändå, därefter blir det stallet på kvällen och köra lite galoppintervaller i manegen tror jag, alldeles för kallt för att sätta foten utanför manegen idag. Riktiga polarvindar idag så det hade inte förvånat mig om en pingvin hade kommit blåsandes förbi! Jaha cheer up och glad tisdag 😊

2013-03-18  22:58:19

//

no words can describe my combination of anger and frustration.

2013-03-18  17:23:31

Humor!

William Spetz ♥
 
http://www.svtplay.se/video/1035666/del-4-smarta-telefoner?dela=1
 
http://www.svtplay.se/video/1052133/del-5-attention-whoring
2013-03-18  12:09:56

Tömkörningskursen!

Både fredag och lördag gick jag och Zmilla på Tömkörningskurs för Anders Eriksson, så jag tänkte sammanfatta min upplevelse och det jag lärde mig!

Jag är iprincip helt nybörjare på att tömköra så vi började helt från början, han visade och berättade om olika kopplingar och hur man håller tömmarna, positioner osv. Zmilla är så kort i ganashen så hon kan inte böja så mycket på nacken som andra hästar men huvudsaken är ju att bakbenen jobbar ordentligt. Tömkörningrn behövs för henne att kunna jobba ordentligt utan att slänga med huvudet som hon gör titt som tätt.

Nu tillbaka till början, jag fick skritta med henne på fyrkanten och han instruerade mig min position och jag fick göra lite volter och sånt, sen tog Anders över lite och visade lite mer på volt i trav och galopp och sedan fick jag testa, tycker det hon het okej för mig för att vara första gången jag tömkör! Han läste av zmilla och kopplade tömmarna på olika sätt för att det skulle passa henne som bäst.

Dag två fick jag göra lite mer, vi började med samma med att skritta på spåret, min huvuduppgift under hela kursen var att vara väldig väldigt lätt i handen eftersom hon är så känslig och hon slappnade av ännu mer andra dagen! Vi travade lite över bommar på volt och lite mer grundläggande eftersom jag är såppas ny på detta men Anders var en mycket bra lärare och väldigt duktig så jag lärde mig det mesta ganska fort och försökte verkligen göra mitt bästa och koncentrera mig till fullo och jag var jättenöjd med zmilla och mig själv efter detta, jag skall köpa egna tömmar och tömkörningsgrejer och fortsätta med detta! Det är perfekt för Zmilla!

Och som en sista sammanfattning är att jag är jättenöjd och glad att jag gick denna kursen och vill absolut gå nästa gång för att bygga på min kunskap! Får ni chansen att vara med och tömköra för Anders så gör det! Han är kanon, trevlig och duktig på att lära ut!

2013-03-18  07:25:12

Monday morning!

Påväg till jobbet.

2013-03-17  14:51:22

Världscupen!

2013-03-17  14:33:12

Kollar film med min aktonpadd.....

2013-03-15  22:56:15

Tömkörningskurs

Imorgon och på söndag skall jag vara med på Anders Erikssons tömkörningskurs och eftersom jag i princip är totalt nybörjare på detta så kommer han nog skratta åt mig men vafan alla måste börja någonstans, får försöka kika igenom youtube lite så jag har någorlunda koll på vilken sida av hästen man skall vara ;)
 
Stack ner till Svensk Ridsport och lånade hem två sadlar men vi skall också ha sadelprovning nästa helg så inga köp innan dess. Vi köpte en aktonpadd också, som vi tidigare haft men mamma gav med när vi sålde ponnyn, en superbra stötdämpare, it's simply amazing!
 
2013-03-15  22:19:10

I ❤ smoothie

2013-03-15  07:28:40

Gårdagen + Godmorgon!

Goooooodmooorning! Denna fredagen för mig känns som en måndag eftersom jag vart ledig två dagar men då är det skönt att det är fredag trotsallt :) red på lilla pollen i paddocken igår och hon var pigg som vanligt den stollen!

Höll på att ramla av när jag hoppade upp då hon precis bockade till, men har fått Sveriges bästa balans nu så inget kan rubba mig hehe!

Nu är jag snart framme vid jobbet så adios!

2013-03-14  14:08:31

Stallet!

Drar till stallet med en rad pose bilder i bagaget, bjuder dock bara på en! Hej hej stallet

- Tröja: Kingsland
- Ridbyxor: John Whitaker

2013-03-13  21:54:19

tuff onsdag

Jogging, ridning + fotbollsträning. ligger utmärglad i sängen om man nu kan skriva så. Har ont i huvudet och öm i hela kroppen, den skriker efter att vila dock är det inget för mig så förhoppningsvis mår jag bättre imorgon om gud vill.
 
Dagens ridpass
Blev ett barbacka pass i manegen med mest galoppintervaller men kunde inte köra riktigt så fritt som hon skall gå då det var en del folk vilket gör att jag inte bara kan köra mitt eget rejs haha. Hon va helt okej i höger men i vänster blev hon sjukt tjurig och motsträvig, inte jättekonstigt att hennes "dåliga sida" är kass nu när hon chillat så länge dock. Imorgon sticker jag till stallet under dagen eftersom jag är ledig och på agendan är uteritt om inte väderförhållanderna ändras, då blir det manegen med galoppintervaller. 
Justeja måste påminna mig själv att svara på ett mejl imorgon ->PÅMINNER!
 
ps. rehab är tråkigt ds.
 
2013-03-13  20:57:40

Det som får mig att gå runt

2013-03-13  14:16:02

//

2013-03-13  09:33:22

Tre saker........

.......jag älskar att tävla, hade jag inte tävlat så hade jag inte ridit.
 
.......jag betalar till stor del månadskostnaden av hästen själv
 
.......jag önskade att jag hade fåttmin första häst mycket tidigare så att jag kunde vart längra fram än vad jag är idag.
 
2013-03-13  09:28:10

Godmorgon!

Hej alla hurtiga morgon människor, själv ligger jag och tar det lugnt i sängen eftersom jag är ledig idag. Dock blir det strax en löprunda med min kära vän i Torslandas vackra skogar..
 
På agendan idag står ungefär det som det brukar stå, stallet + fotbollsträning och därefter blir det väll pang bom i säng hehe. Jagär även ledig imorgon med sådå blir det en uteritt igen och sadel fixar vi på Fredag! sakaer börjar ordna upp sig tillslut trots allt.
 
Jag håller på lite med en lista, en lista med idéer jag vill skriva om för att inte sitta med blank tankeskalle när jag väl sitter vid datorn. så såfot jag kommer på någonting så fyller jag på denna listan som förhoppningsvis blir lång. Jag har även inkluderat i listan att förbättre de idéer som jag redan har så jag tror bloggen kommer rulla lite mer än vanligt.
 
give me thoose brown legs back, plzzzzzz
2013-03-12  18:34:45

Uteritt i solen

Jobbade inte så länge idag utan började först halv två och jobbade till efter fem någongång så det blev stallet på förmiddagen. Skrittade ut barbacka och överlevde utan att bli avkastad på grund av överskottsenergi så zmilla får en gudstjänst i kanten av mig idag!

Vi skrittade förbi zmillas två fölisar och dom pussades lite, haha va hemskt ändå när man tänker efter att bli ifråntagen sin mamma efter typ ett år, i människoperspektiv såklart!

Det ena fölet skall till Royne och det andra behåller dom här! Nedan på bilden ser ni hennes senaste föl, han är två år iår tror jag :)

2013-03-12  12:26:09

Hur söta? ❤

2013-03-12  09:01:56

Lugn Frukost

Sitter här vid köksbordet och äter en lugn vardagsfrukost, skall strax till stallet eftersom jag börjar jobbet vid ett så kan det vara skönt att för en gångs skull komma hem innan 22:00 på kvällen! :)

Planen är att skritta ut en långtur och låta henne trampa på ordentligt, ingenslöskrittning här inte! När jag skriver trampa på så menar jag i fri skritt. Hoppas på en bra dag! Pusssss

2013-03-11  16:35:42

Lille gosen!

2013-03-11  16:34:38

Måndag!

Glömmer publicera mina inlägg hela tiden så jag har ett från gårdagen också som ligger och pyr i interneratmosfären haha. Slutade jobbet fyra idag och ska strax ta mig bort till stallet för att rida på zmillet och därefter bege mig till fotbollsträningen, så segt att träna mellan åtta och halv tio men när ljuset kommer tillbaka så blir det tidigare!

Hörde om hästen som bröt benet på SM i billdal, fyfan va hemskt! Vet inte hur man själv hade reagerat i en sån situation, usch!


Saknar värmen och det simpla livet!

2013-03-09  16:13:00

Lördag (skulle publicerats för ca 4 timmar sedan)

Idag kommer äntligen veterinären, det vill säga om ca en och en halv timma och jag håller verkligen tummarna på att hon är frisk så att vi kan komma igång typ idag liksom! måste bara lösa en sadel och sen komma igång, det bubblar i mig på ett frustrerande sätt av tävlingslängtan.
 
Jag har aldrig riktigt varit en människa som gillar att ha häst bara för att ha häst utan jag har ett mål som jag strävar eftersom som i mitt fall är att tävla så att vara i stallet utan att tävla är ingenting jag tycker är speciellt kul men såklart det måste göras för att kunna tävla igen.
 
Planen idag var egentligen billdal men eftersom vi inte visste när veterinären skulle komma så gick det tyvärr inte och det är sjukt segt eftersom jag troligtvis inte kommer kunna kolla imorgon heller. :(
 
2013-03-07  12:48:07

Bebisar

Stallkatten har fått bebisar, så himla söta!

2013-03-07  12:45:42

Suger

Det mesta suger just nu så jag har ingen riktig ork att skriva någonting speciellt så därför ligger bloggen lite tyst tyvärr. Jag hoppas bara att allting löser sig så som jag hoppas att det skall.

Fint det iallafall! :)

2013-03-05  16:32:56

Dagens produktivitet!

2013-03-04  09:33:00

Laghets

Igår var jag ju somsagt i Varberg för att kika på första omgången i eliten och som alltid spatserar de olika lagen runt i sina alldeles nyanlända klubbjackor med ELIT tryckt på hela ryggen! Det är en stämning i luften som är helt annorlunda än en vanlig tävling då trots att det är en lagtävling så blir deltagarna i samma lag rivaler till varandra.
 
Alla vill vara med i laget såklart och det mesta avgörs på förklassen och tidigare resultat, alla kämpar om att få just den platsen i laget bland de t.ex. åtta som är där för dagen. Det snackas högt och lågt om vem som är bra/dålig osv. Det som kommer utanför laget blir förstår besvikna men man kan ta det på olika sätt.
 
Vissa går och snackar skit om att det var fel och att den tjejen/killen som kom med borde inte gjort det istället för att tänka: Fan, nästa gång skall jag vara med och jag skall kämpa och träna för det och stötta laget idag. för det är ju det som räknas i slutändan! ellerhur? Det kan inte vara lätt att vara lagledare och ta ut ett lag när både föräldrar och ryttare står som hungriga vargar redo att attackera sekunden efter laget tagits ut.
 
Folket borde tagga ner lite, det är inte OS som går vart fjärde år utan eliten som har 6 omgångar varje år. chill down och gör det till en rolig grej istället :)
 
 
 
 
 
2013-03-04  09:17:18

Rostig Måndag

 
Godmorgon!
Jag har precis avnjutit det senaste avsnittet av the walking dead, i love it. Idag skall jag jobba en kortis bara mellan tolv och halv fem tror jag det blir annars är planerna hästapollen och sedan fotbollsträning, men jag är inte helt hundra ännu så jag får testköra liteoch se hur det går.
 
Gårdagen spenderade jag på Varbergs ridklubb och kollade första omgången av eliten, fjäråskom tvåa efter omhoppningen med 2 sekunders skillnad spännande. Jag är såsjukt tävlingssugen nu så jag spricker, veterinären kommer först nästa vecka så nu har hon alltså skrittats i tre veckor och jag ska nog rida denna veckan, åh va segt det ärnär hästarna inte är 100..
 
Någon som vill låna ut sin häst till tävling?  börjar bli för rastlös haha
 
 
 
2013-03-02  15:05:29

Lördag

Jag har vart förkyld sedan i onsdags och är fortfarande lite krasslig, men skall ändå pallra mig till en 25-års fest inne i stan! Det är min pojkväns kompis som fyller år så jag hakar tydligen på haha!

Har hunnit vara i stallet och skrittat på zmilla och även testat chivas! Stor häst med stora gångarter, lite skillnad gentemot zmilla! Han va supertrevlig så det kanske blir fler gånger :)

Saknar värmen och det lätta livet såhär i blåsten och när det mesta går emot en! Njuter dock av helgen nu! Puss ❤

2013-03-02  11:08:31

Heartz

Nom nom! Har ni inte prövat olw's nya cheez heartz så gör det, dom smakar mumma

2013-03-02  09:56:50

Fredags

Fina Annie var med mig i stallet och kollade på under mitt fantastiskt roliga skrittpass i manegen, men imorgon kommer iallafall veterinären så hoppas att hon är frisk så vi kan komma igång igen! Dagens planer är uteritt i det fina vädret, lovely med lite sol!

Egentligen vill jag till Ullared idag så kanske får tjatat på mamma!

2013-03-01  22:22:09

Ninja går i pension!