2012-08-31  19:43:00

Zmilla idag ♥

Red en bomövning som jag visat tidigare här i manegen idag, och det gick prima, zmilla blev superglad över att få skutta lite smått, har både filmer och lite bilder, börjar med att lägga upp lite bilder!
 







2012-08-31  15:15:18

Fina Fanny

Soliga sol!
Var nyss ute och tog lite fina bilder på vovven i den strålande solen och hon ställde glatt upp som modell så nu tänkte jag helt enkelt bjuda på lite fina sommarbilder, lär bli de sista för detta året! ;)
 











2012-08-31  12:00:00

Ridsporten

Hur kommer det sig att det finns så mycket avundsjuka och skitsnack just inom ridsportens värld? av de sporterna jag utövat/utöver så finns det inte en enda sport som är i närheten på den nivån ridsporten ligger på.
 
Så vad handlar det om egentligen, jo det finns bara ett svar på deta och det är PENGAR, pengar pengar pengar.. dom är överallt, du skall ha finaste hästen, snyggaste utrustningen, lastbil, trailer, bra tränare you name it. Att det är så mycket skitsnack som det nu är i stor utsträckning inom ridsporten är alla dessa prylar. Du hör sällan någon vara avundsjuk på talang ellerhur? utan det är "åh den ponnyn/hästen vill jag med ha"   "Den hjälmen vill jag med ha".
 
Det känns som att man försöker kontra varandra och går det bra för någon så kan man i princip inte unna den personen det utan då skall de flesta slänga ur sig en kommentar, aja men den hästen har ju gått SM innan så det var ju inte så konstigt. Okej jag kan hålla med om att just i denna sporten så kan man köpa sig lite till framgång, men det finns andra som lyckas själva utan de finaste ponnyerna eller den störsa lastbilen.
 
Man hör jämt och ständigt folk som står och småpratar om andra som rider på banan man blir liksom ett diskussipnsämne, händer det i tennis? nej inte alls i samma utsträckning... ellerhur? för det ligger inte lika mycket pengar i sporten, där är det talang. Du kan knappast snacka skit till kompisen och säga att han har ju köpt till sig ett bra racket som vart med i Wimbledon.
 
Näe det är dags att skärpa sig, tycker du och tänker någonting om någon annan, vad grundar det sig i från början hos dig? har hon din drömponny kanske? ja men jag trodde väll nästan det, hacka inte på personen ifråga även om hennes familj har pengar eller inte, dra ditt strå till stacken för att få vår sport att bli posetivare och bättre!
 
2012-08-31  08:54:36

Fredag!!

 
 

Godmorgon!
Äntligen fredag, eller jag kan nog inte riktigt säga så eftersom jag har varit hemma hela veckan.. blir inte riktigt samma fredagsfeeling då ;) Varje gång jag vaknar upp så känner jag mig kass men så brukar det blir bättre under dagen, men när känner det för att vara bra redan på morgonen, så man slipper känna sig som en strandad slemmig säl..
 
Denna dagen kommer mest bestå av film i sängen och sen får jag pallra med upp för att ta en lliten walk med hunden, hon har ju vart ute imorse iallafall! Sen får jag se om mamma följer med till stallet så att hon kan ta lite bilder och filma. Ja vi får se helt enkelt, Glad Fredag!
 
 
2012-08-30  22:41:55

Godnatt!

Har skrivit ett grymt inlägg på tidsinställt tills imorgon! angåenda avundsjuka inom ridsporten så glöm inte kolla in och säg er sak hehe. Nu blir det natti natti för våran del! Goder Nachten
 

2012-08-30  22:06:37

Onsdag+Torsdag

 
Glömt berätta om både onsdagens och torsdagens ridning så jag kör lite kortfattat bara.
 
Onsdag:
Red inne i manegen och det kändes hel okej men inget framsteg direkt, har inte haft någon hjälp med mig som kunde bära fram bommar osv plus att jag var sjuk så det blev ett kort pass på ca 30 minuter eftersom jag kände mig svimfärdig haha, inga direkta specialövningar utan red mest runt eftersom jag tappade fokus pga sjukheten eller vad man nu skall kalla det ;)
 
Torsdag:
Ååååh idag ville jag inte sluta rida, vi hittade verkligen några knappar idag och det kändes verkligen som ett steg i rätt riktning, hade fyra bommar framme med för att göra det lite roligare iallafall, på lördag blir det troligtvis mark/hopparbetes träning eller vad man nu skall kalla det. Blev mycket lösgörande arbete idag på volter med mycket flytta undan och även övergångar.
 
Fina analyser va? jag borde bli kommentator.. eller inte ;)
 
Jag och Zmilla ida... eller? hehe

 
 
2012-08-30  21:54:41

Hmm.

Har försökt publicera denna roliga filmen på vovven tre gånger idag via mobilen men har inte riktigt lyckats så nu hoppas jag att det funkar iallafall, sevärd!!
 
 
2012-08-30  14:29:40

Avancerat

Denna avancerade bomövningen blir det idag, orkade helt enkelt inte plocka fram mer bommar hehe

2012-08-30  09:30:02

Godmorgon

Jag är fortfarande sjuk men har iallafall fått sällskap av lille vovven nu så lite roligare blir det iallafall.
Känner mig som en liten luffare när jag inte jobbar, haha vet inte riktigt varför men det är så sjukt tråkigt att bara vara hemma och även på det vara sjuk...
 
Idag planerar jag att köra någon bomövning på zmilla, skall dock hämta bilen inne i stan innan jag kan bege
mig till stallet, efter stallet blir det en marknadsundersökning som jag skall vara med på angående fotboll osv.
Skall försöka klämma in en träning för Isabell på Lördag och då får mamsen filma lite och även ta lite goa kort!
 
Hade 1800 unika igår, kul igen att många läste inlägget angående rpc!
 
 
2012-08-29  19:33:06

Ett kärt minne

2012-08-29  17:35:54

Awesomeness

Heeeeeej alla nya besökare, kul kul att ni hittat in och läst mitt inlägg om vår tävling i helgen, tänkte att jag kunde sammanfatta/svara lite på några av kommentarerna, bra och mogen respons har jag fått. Klart att våran tävling inte var perfekt eftersom vi var på en ny anläggning vi inte varit på förut och man kan alltid bli bättre.
 
Om man läser hela mitt inlägg noggrant så ser ni att jag tycker synd om tjejen som inte fick hoppa fram så inget ont mot henne, men jag kan inte uttrycka mig av vad överdomaren sagt eftersom jag inte hörde det därifrån jag satt. Som en tjej skrev i en kommentar att hon ramlat av sin häst och den sprang ut, det minns jag mycket väl, just vid det tillfället var det kaos på banan, alltså en av de tillfällena vi inte hade någon som satt där vilket jag också nämnde. Tur att varken ryttaren eller hästen skadade sig iallafall :)
 
Angående om jag skulle kunna ändra antalet på framhoppningen så är inte det riktigt min uppgift som 19 årig funktionär utan överdomaren + tävlingsledaren hade kommit överens om detta innan och vi fick detta som direktiv alltså :)
 
Sen var det någon som skrev att det fortfarande bara var 3 hinder att samsas om, japp så är det ju givetvis men får du komma in när det är 10 stycken kvar tills du skall in på banan, jag i egen hög person hade inte börjat hoppa direkt så att säga. På internationella tävlingar på ponny och häst så finns det inte ens någon begränsning utan där kan det vara 20 stycken på en framhoppning, Men nu var det 10 stycken det var bestämt och vid vissa tillfällen ansåg vi att det var viktigare att bommarna kom upp på skollorna igen eller att ha en aktuell startlista! :)
 
Vissa skrivr även att det var fel av domaren och bla bla bla, om ni läser mitt inlägg så finner ni mitt tycke där, man beter sig inte hur som helst som vuxen mot ett barn, om ni hört melissa horns låt så finns det en fras där jag gillar. När det handlar om barn har man rätt att ta nåns parti. Tycker som sagt fortfarande väldigt synd om  henne om hon känt sig kränkt.
 
Grymma kommentarer,frågor och åsikter. Mogna och genomtänkte. Trodde inte det fanns sådana hära människor i sverge ;)
 
Skåål
2012-08-29  12:24:00

Prinsen

Saknar min lilla prins lite <3
 
 
2012-08-29  09:22:41

Dressyr

Detta var nog senast jag red dressyrprogrammet LC:1 på tävling på en 6 årig ridskoleponny, världens goaste va han vi lyckades plocka en 6:e placering på denna ritten.
 
 
2012-08-29  09:01:00

Godmorgon

Besöksrekord igår, kul! ännu fler som tyckte till angående ridsport ponny cup. Hoppas att några stannar till illafall ;) Mår lite bättre idag men halsen är så sjukt svullen så att det känns som att en kniv skär mig varje gång jag sväljer.
Idag skall jag iallafall försöka rida, blev ju tyvärr ingenting med det igår efterom jag dog i sängen direkt när jag kom hem runt sex-tiden.
 
Åh, jag är så sjukt tävlingssugen nu, vill ut nu! Skall iallfall försöka boka in en hopp/markarbetesträning denna veckan om jag inte fortfarande är sjuk såklart. Ha en go dag dååå
 


2012-08-28  15:02:08

Dålig dag

Är sjuk och har haft allmänt otur idag så att jag dör, skrattar åt mig själv. skall iallafall försöka rida en liten sväng senare om jag inte är allt för döende. peace out sålänge
 
2012-08-28  10:18:54

Godmorgon!

Hellu!
fick lite reaktioner på mitt ridsport inlägg vilket var kul att några fick veta hur det verkligen gick till på vår tävling. Idag mår jag bajs, mina halsmandlar är svullna som två stora cocosnötter.. men skall iallafall försöka fila lit epå mitt CV och fixa mig lite innan jag skall sticka på en intervju för ett tredje jobb! Jag skall efter det försöka ta mig bort och rida en sväng iallafal, y rida igenom dressyrprogrammet, undrar fortfarande vad jag har gett mig in på, men ser det som en kul grej innan vi kan komma ut och hoppa istället!
 
 
2012-08-27  21:21:07

Tro det eller ej

 
Men jag och zmilla skall vara med på stallets programridning haha, en i stallet håller i det och mamma tyckte att det kunde vara en rolig grej så varför inte liksom, jag har valt att rida LC:1 eftersom det är det enklaste och det kan jag redan utantill haha. Problemet med lilla zmilla är ju att hon gärna trippar och kollar runtomkring sig så jag får nog satsa på att plocka poäng på vägvalen haha! den 15/9 går det av stapeln. Skrattar ihjäl mig inombord eftersom jag vet hur det kommer se ut med tanke på zmillas dressyrform just nu. jaja lycka till sofie och viga dina vyer! ;)
2012-08-27  12:19:52

Zmillis ❤

2012-08-27  10:36:08

Ridsport Ponny Cup

Vaknade upp till denna kommentaren idag och läste igenom inlägget skrivet av en b-ponny ryttare som kännde sig orättvist behandlad på vår tävling i helgen. Eftersom jag satt vid framhoppningen så skall jag förklara exakt om de incidenter som hände under helgen och olika anledningar som jag känner är rätt så överdrivna i det inlägg jag precis läst.
 
Jag förstår fullt ut att tjejen är besviken, jag satt vid insläppet till banan ifrån framhoppningen och la märke till denna ponny direkt men jag tyckte absolut inte att det var någon som helst fara för någon annan vid något tillfälle. Jag hörde inte att domaren skrek till tjejen dock men eftersom framhoppningspaddocken är väldigt stor, utöver en "standardpaddocks" storlek så satt jag inte precis brevid hindrerna. Att inte alla får samma förutsättningar tycker jag är sjukt bedömt, alla skall få värma upp lika länge och ha samma förutsättningar framförallt när det är en final. Enligt min synvinkel på det jag såg så anser jag att det var en pigg/svårriden ponny och ryttaren red absolut inte vårdslöst eller respektlöst, DET hade varit skillnad. så det har jag ingenting mer att sga om än att det var orättvist.
 
Angåend ingen personal vid insläppet till paddocken!
När jag läser att det var en sjukt oproffsig tävling hit och dit så känns det som om att det har mycket att gör med att tjejen antagligen är besviken på sitt resultat och sin orättvisa behandling av domaren, hur gör det till att det är en dålig tävling? vad jag förstår så var hon ävn där på lördagen utan klagomål? Jaja inte mer om det utan jag skall komma till sak. Vi har under denna helgen på grund av sjukdomar/storhäst SM och annat haft mindre personal än vad vi trodde vi skulle ha ifrån början, i största mån har vi försökt haft en som suttit vid in och en vid ut ifrån paddocken. Vi som satt där hade ungifär 5 olika uppgifter vi skulle göra som inte alltid hanns med i pauserna, vi hade inga att byta av med när vi skulle äta, några frick springa in på banan ibland, springa och hämta startlitor, dela ut priser, mocka på framhoppningen. och för er som var där så såg ni att det är rätt långt emellan huvudbyggnaden och banan.
 
Men just i kat. B ridsport ponnycup finalen så var dom 10 startande vilket är det antalet det fick lov att vara inne i på framhoppningen därför hade vi ingen vid insläppet eftersom efter varje klass var det även 20 minuters paus vilket betydde att alla b-ponny ryttare var välkomna in på framhoppningen och att vi efter den klassen satte oss där och kollade av vilka som fick släppas in eftersom C-ponny var 16 starter!
 
Hela fredagen hade vi en på varje och när någon inte behövde springa iväg och fixa någonting annat av det jag över nämnde så hade vi en sittandes där på Lördagen.
 
Angående tjejen som blev sparkad!
Tjejen som blev sparkad var helt enkelt en oturlig olycka eftersom tjejerna red för nära varandra och den ena hästen antagligen inte tyckte att det var speciellt trevligt, där är det upp till var och en att ha rosett i svansen och att de andra att ha respekt för var och ens utrymmet och här skall jag även tala om för er att vid just det tillfället så var det 6 startande kvar i kategori C vilket betyder att det var FEM hästar kvar på framhoppningen som är ca 80 x 100. Och det skall vi ta ansvar för? klart att det är tråkigt för de inblandade och det gjorde säkerligen ont.
 
På söndagen i Kat C så inträffade det en annan olycka dock kom ingen till skada och den ena hästen gick in och vann hela skiten strax efter, det var ca 6 starter kvar på kat. C i ridsport ponnycup finalen samma tjej som red nära en annan häst och blev sparkad red enligt min synvinkel rätt framför en annan på framhoppningen, den ena skulle hoppa räcket och den andra oxern, i full galopp rider dom in i varandra och den ena tjejen flyger av, hästarna blir förstås lite omtumlande, men samma sak här 6 stycken på en framhoppning som tar 10 och två rider in i varandra i full galopp, hur kan det vara våran säkerhetsuppgift, det är upp till var och en att vara uppmärksam, otursamt för alla inblandade somsagt mn ibland kan man ju undra varför samma person råkar ut för två saker, otur eller oförsiktighet? menar ju givetvis inte att hon med flit red in i någon annan och det var rätt svårt att se vems "fel" det var. alla borde helt enkelt vara mer uppmärksamma.
 
Och för att knyta ihop säcken tycker riktigt synd om tjejen som inte fick hoppa fram och kände sig kränkt av överdommaren, givetvis skall sånt inte ske mellan en vuxen och en liten tjej, jätte tråkigt för den henne att det blev såhär, men tycker inte att man kan skylla på tävlingsarrangemanget eller oss som funktionärer när man inte vet hela sanningen om saker och ting. Hoppas vissa av er får en annan synvinkel av detta nu och ni är alla varmt välkomna till fjärås framtida tävlingar :)
2012-08-26  20:50:00

Lång dag

Har haft en lång dag och även helg, varit funktionär på tävlingarna fre-sön och spelat match nu när jag kom hem, har varit "hästledig" då Zmilla har varit med på tömkörningskurs lör-sön. Men imorgon är det på't igen och vi skall även planera in någon träningsdag under veckan och även jobba mera med bommar.
 
Har iallafall haft det helt okej roligt på tävlingarna, många duktiga ryttare och några lite "sämre" med snälla hästar. Något mer kaos på pnnytävlingar ch allmänt mer skitsnack. satt ju vid insläppet på banan och där hör/ser man ju en del. Detta var ju en nationell ponnytävling med de bästa ekipagen i sverige. Några krockade på framhoppningen, någon fick inte hoppa fram för domaren och någon sparkade någon annan, tråkigt för alla inblandade i de olika incidenterna men antingen måste man ha ännu färre inne på framhoppningen, dock hade vi sjuktstor bana och valde att ha 10 stycken, rider man på nationell nivå borde man klara av att rida fram. Men å andra sidan skall alla få samma chans att hoppa fram oavsett vad du har för ponny/häst bara du som ryttare inte är vårdslös.  
 
Lite underbemannat och tråkigt väder drog ner denna helgen en del men annars sjukt fin anläggning och kul att dom satsat lite på ridsporten.
 
 
 
2012-08-26  08:22:33

Påväg!

Påväg i det vackra vädret mot dag tre, det mullrar lite nu så undra hur det blir! Ja regnar gör det ju iallafall, kul att man får en check på att man bor i Sverige ibland.. Jaja ses på Åby!

2012-08-25  16:23:58

Fula

Tre fula medarbetare, mina undersåtar!

2012-08-25  15:38:48

Åby!

Sitter vid insläppet atm snart börjar kat Ds LA! Saknar ponnytävlingarna lite men när man hör på alla dryga ungar och föräldrar så är det rätt skönt att det är passé ;)

2012-08-25  11:37:34

Påväg

Nu är jag åter igen påväg till åby för dag två på tävlingarna, hörde att det var lite kris där just nu med folk så skyndar mig allt jag kan! Ikväll blir det ryttarfest troligtvis, va ett tag sedan jag var på det så ska bli sköj! Firar detta med en posébild hehe ❤

2012-08-24  18:05:49

Zmillis

2012-08-24  17:55:40

Zmilla idag!

Mamma fotade lite när jag red Zmilla imorse och det kändes förövrigt väldigt bra, ridpasset alltså haha. Så nu tänkte jag lägga upp lite bilder värda att se! So her you go! tänk på att hon varit mammaledig i två år ;)
 
 
 
2012-08-24  15:26:46

Just nu!

Riktigt fint är det här, me gusta!

2012-08-23  22:57:41

godkväll

 
Idag fick zmilla vila fick inte ihop min tidsplan tyvörr men imorgon sticker jag och mamma troligtvis bort på dagenoch fotar lite och så om jag nu inte får jobb. Sedan sticker jag bort till Åby travbanaeftersom vi anordnar ridsport ponnycup fre-sön, tror att finalen är på söndag men det är lite warm up och liknande imorgon och på lördag tror jag. Sitter somsagt vid insläppet ska bli sköj!
 
Godnatt!
2012-08-23  12:01:25

Klassiker!

Haha kommer ni ihåg ni äldre ryttare, alla karriärer har någongång börjat i en JOFA-hjälm! Finns att köpa på Hööks för de sugna!

2012-08-23  11:44:41

Jobb

Jobb idag fram till tre, har hostat en stör del av natten men nu känns det betydligt bättre! Imorgon ska jag och mamma till stallet på dagen och ta lite kort förhoppningsvis, sedan bär det av mot fjärås tävlingar, skall sitta vid insläppet så ni ponnyryttare som tävlar lär se mig 👍. Kanoners, ska försöka sticke bort till stallet sedan när jag får bilmöjlighet!

2012-08-23  10:00:00

tre favoriter

...från Kingslands vinterkollektion, resten spanar ni in HÄR!
 
 
 
2012-08-22  21:47:31

Dagens Ridpass

Kom på att jag inte någon dag har "utvärderat" passet eller ah berättat om det så som jag brukar göra, det var ju tredje gången jag red henne idag och det käns som att vi börjar hitta varandra mer nu, jag rider henne lite avvaktande eftersom vi håller på att lära känna varandra. Red lite undan ytter/inner på volt och tillslut släppte det riktigt bra i traven, imorgon skall jag nog slänga fram lite bommar och på fredag skall mamma med så då kanske vi kan ta lite bilder!
 
Nu bli det efterlyst och film ♥ 
 
 
2012-08-22  21:47:30

Dagens Ridpass

Kom på att jag inte någon dag har "utvärderat" passet eller ah berättat om det så som jag brukar göra, det var ju tredje gången jag red henne idag och det käns som att vi börjar hitta varandra mer nu, jag rider henne lite avvaktande eftersom vi håller på att lära känna varandra. Red lite undan ytter/inner på volt och tillslut släppte det riktigt bra i traven, imorgon skall jag nog slänga fram lite bommar och på fredag skall mamma med så då kanske vi kan ta lite bilder!
 
Nu bli det efterlyst och film ♥ 
 
 
2012-08-22  16:09:43

Bil

Usch va jag hatar alla mongon som kör bil, speciellt alla 30+ män som på något sätt verkar få en sjuk jävla orgasm av att tränga sig och komma fram så fort som möjligt. Chilla lite istället! Brukar säga att det är män med liten kuk som måste hävda sig genom att köpa nice bilar/motorcyklar.

Tur är väll ändå att alla inte är sådana! Skål på er! Peace

2012-08-22  13:50:23

Onsdag

Hejsan!
Idag är det onsdag, mycke trevligt.. Ledig idag igen, känns som att jag kommer bli psykiskt störd om jag inte får mer jobb snart, klättrar på väggarna haha. Har iallafall fått städar hela mitt rum och skrivit lite på mina låtar så helt okej dag hittills. Strax sticker vi ner till Ica och köper lite goa grejer och sedan sticker jag bort till stallet!

Mer uppdatering l8er (ascool förkortning)

2012-08-21  18:46:04

Jag hittade en blogg

Kikade runt på lite hästbloggar precis som jag hittade, brukar inte vara ett fan av att läsa långa texter osv, det brukar jag nästan alltid hoppa över om jag halkar in på ett sånt inlägg. Okej nu läste/tittade jag dock bara kanske fyra sidor men denna tjejens bilder är helt fantastiska på något vis, sjukt fräck ponny dessutom! Så ni som klickar er in här kolla in denna bloggen: http://carlssonpataket.se . Kanske skall börja använda min kamera mer? så svårt att få någon att fotografera när man är själv liksom och har den mest oteckniska familjen genom alla tider inom foto/film kategorin.
 
Men iallafal kika in!
 
2012-08-21  15:01:01

Sittin on a horse

2012-08-21  09:34:09

Hästen

Tänkte berätta lite om hästen utan att jag skall säga för mycket då det inte finns någon anledning att skriva allting här. Azcalon har ju somsagt åkt tillbaka och jag pratade då med hon som äger stallet jag står i, hon har nämligen en del hästar om man säger så så frågade hon mig om jag ville ha fullt ansvar av zmilla och rida/träna/tävla henne, dock har hon haft två föl men hon är igång nu men magen måste bort och hon skall musklas lite så det kommer inte bli några tvälingar på två månader kanske, men så det som är bestämt nu är att jag skall prova på henne nu och rida henne till sista augusti och därefter bestämma om det är någonting för mig.
 
Jag provred ju henne igår och det kändes bra, men jag tycker alltid att det känns väldigt annorlunda att rida andra hästar när man är så van vid en och samma, men så nu kommer ni få följa detta projektet eller vad man ska kalla det, det har ju änna blivit en specialité att jobbsa bort sådana ;)
 
Ja men så ligger det till iallafall sålänge, Zmilla är förövrigt född 99 :)
 
2012-08-21  09:08:34

Argh!

Åh blir så trött på mig själv, de ringde imorse från jobbet men jag trodde att det var calles alarm så jag väntade på att han skulle stänga av det, snacka om att vara borta. Sen när jag ska ringa upp typ en minut senare så har dom givetvis fixat någon annan, ååååh blir så trött behöver varenda penning för att kunna åka på resan vi skall göra i vinter! jaja godmorgon iallafall hehe
 
2012-08-20  23:29:25

Mañana

Provade ju somsagt hästen idag och den står redan på stallet i boxen sedan igår! Vill inte berätta för mycket men imorgon kan jag berätta lite mera iallafall hur det ser ut nu framöver! Nu blir det filmmys och sedan sova! 
 
 
 
2012-08-20  22:48:29

Nya stjärnan!

Här är den nya stjärnan ni kommer kunna följa i framtiden! Fina Zmilla! ❤

2012-08-20  17:11:22

//

2012-08-20  12:06:01

Godmåndag!

Idag är jag iprincip ledig skall bara jobba lite hemifrån men max två timmar tar det skulle jag tro, annars har jag så har jag lite småplaner för dagen bara men kan inte avslöja allting hehe. Ska vfixa lite goa inlägg på bloggen med under dagen och förrästen hörde ni åskan tidigare imorse? första gången jag vaknar av åska haha jag sover alltid sjukt tungt men denna gången flög jag upp och satta hjärtat i halsgropen både jag och hunden!
 
>To do today<
- Städa
- Jobba
-Sätta upp Azcalons boxskylt plus rosetter
- Powerwalka/jogga
- Fotbollsträning
- PROVRIDNING
 
 
Så ungifär såhär ser det ut idag kan inte avslöja mer om provridning än att jag just bara skall provrida men vi kommer förhoppningsvis överens redan idag!
 
 
 
 
2012-08-19  13:05:46

Instagram

sofiejorgensen @ instagram

2012-08-19  12:32:15

Godmorgon!

Kom hem lite sent inatt kan man ju säga så det va ut med hunden på morgonen och sedan sova igen haha! Men nu är frukosten nedarbetad i magen och vi hade tänkt bege oss mot stan för sista dagen på kalaset och äta en sista langos haha! Kan tyvärr inte berätta idag vad som komma skall innan allt är bestämt och klart! Men förhoppningsvis blir det kanonbra!

2012-08-18  20:35:34

2012-08-18  20:20:04

now we're torn apart, there's nothing we can do just let me go we'll meet again soon ❤

2012-08-18  11:44:47

Godmorgon hej hej!

Nu är det dags för pannkaksfrukost, wiho men råkade göra lite fel men det kan bli bra, jag vet helt enkigår drelt inte ännu är inne på första pannkakan at the moment.  Sorry for bad blogging men det har varit mycket nu och igår var jag knappt hemma efter jobbet då vi åkte och kollade fotboll och sedan in till gbgkalaset. Idag åker Azcalon så planen är att rida lite på honom och ta några sista fina kort. Men imorgon händer det nya ting, mer om det imorgon... kanske!
 
2012-08-17  09:13:38

Jobb

Jobb till 15 idag och det är fredag, var tvungen att avbryta hoppträningen igår på grund av ryggen! Har massa nya spännande grejer att berätta om så snart saker är klart! Hoppas verkligen på att detta blir bra nu!

2012-08-16  11:15:40

Hoppträning idag!

Idag gör jag och Azcalon vår sista hoppträning ihop för i helgen åker han :( det är klart att det är lite tråkigt men han kommer får det grymt bra hos nästa ryttare/ägare! Han skall ju nämligen säljas så är det någon som är sugen så är det bara att slå till ;) efter hoppträningen sticker jag direkt och spelar match men mamma filmar och tar kort eftersom det är i princip sista gången jag rider honom! ❤

2012-08-16  07:33:54

Morgonmotion!

Cyklar till jobbet atm, rätt skönt faktiskt, 5 km gratismotion ;)

2012-08-15  12:29:35

Jobb!

Idag jobbar jag fram till fem och halv sju blir det fotbollsträning och därefter stallet, fullspäckad dag! Om jag inte jobbar imorgon sticker jag in till kalaset! Sjukt trevlig kväll igår! Cyklade till jobbet, 5km sjukt hurtigt haha

2012-08-14  15:37:52

Dagens övning!

Upphöjda cavalettin va i manegen innan så red lite över dom med, dom låg dock på en konstig linje men det funkade :) han blev lite taggad men det gick fint tillslut!

2012-08-14  10:45:25

Morgen!

Hyffsat tidig morgon i stallet, hästen är sadlad och klar så strax kör vi ett morgondags ;) tror jag lägger fram lite bommar inne i manegen idag inför hoppträningen på torsdag! Skall träna för ny tränare en sista gång innan Azcalon åker tillbaka :) njut av solens strålar ✌❤

2012-08-13  21:53:46

Fina häst

Känner mig väldigt tom just nu, jag och mamma har varit i stallet och verkligen putsat och tvättat på honom idag. Så tråkigt att allt har sitt slut, får flashbacks från när vi bara var någon vecka från att Twix skulle åka, djur sätter sån à sjuka spår i hjärtat och det gör ont i mig när jag vet att jag inte har tagit mig tid att åka och hälsa på henne. Blir fortfarande ledsen när jag tänker på att hon inte är min längre. Idag när vi gick så gav Azcalon och va vi båda kände var en ledsam blick som om att han vet att han snart skall åka. Usch vad man fäster sig vid djur men å andra sidan är det band som inte ens går att likna med någonting annat.

Jag och alle efter en lyckad tävlingsdag 0:a i 90cm & 4fel 100cm <3

2012-08-13  13:09:56

Ridskolor

 
Anledningen till att jag sedan slutade var för att jag kännde mig stillastående just på den ridskolan jag red på, jag ville mer än att bara rida runt i en ring och hoppa klubbmästerskap 1 gång om året. Det var dags för mig att skaffa egen och jag hade även turen att mina föräldrar var med på noterna på den fronten, dock några år senare än vad jag önskat men jag är inte ledsen för det.
 
Att jag på ridskolan kännde mig väldigt styrd, folk pekade med hela handen hur det skulle vara/inte vara och man fick absolut inte tro att man var någonting då blev man nedtryckt rätt så fort. På min ridskola fick vi tyvärr aldrig möjlighet att låna hästarna för att rida extra eller t.ex. tävla utanför klubben någongång vilket gjorde att jag tappade intresset. Jag var och är en tävlingsmänniska och jag såg inte det roliga i det om jag inte fick tävla mer, jag ställde upp på allt som fanns, till och med dressyr på ridskolan.
 
Missförstå mig inte, jag red på Clarebergs RK där det då var väldigt många elever och de flesta hästarna gick 2 gånger om dagen sex dagar i veckan och då är det rätt så förståligt att du inte kan ta ut den stackars pollen även på söndagen och tävla. Men jag har några vänner till mig som red på en annan ridskola där förutsättningarna var helt annorlunda, där hade de en häst som var ridskolan i princip som sin egen 3 dagar i veckan för att hästen skall känna någon slags tillhörighet och de fick även tävla med "sin" häst. Detta anser jag är ett väldigt bra alternativ både för hästarna som får åka till lite andra miljöer och även ryttarna.
 
Vid sidan om mina ridtimmar på ridskolan red jag från början en b-ponny och därefter en d-ponny, detta fick mig att utvecklas och även känna på det ännumer att slippa rida runt i en ring med 10 andra. Nu skulle jag nog aldrig kunna gå tillbaka till att rida på ridskola speciellt inte efter att ha haft egna hästar! Jag kommer dock ihåg att jag för några år sedan ibörjan med min egna häst tyckte att det var jobbigt att rida utan någon som pekade med hela handen och vid varje ridpass stöttade en. Men somsagt jag hade inte tagit tillbaka min ridskoletid på clareberg
för 5 öre, allting har sin tid och det var en underbar tid.
 
(Jag på den underbara shettisen Rasmus, Clareberg 2001)
 
 
2012-08-13  12:26:51

Godmorgon

 
Denna dagen består av jobb+hästletande osv. ikväll blir det fotbollsträning och antingen innan eller efter, stallet!
Har ni hästar ni vill tipsa om så är det bara att kommentera här nedanför! :)
 
2012-08-12  23:59:09

Today's

Stövlar från tretorn, brallor och piké från John Whitaker och ett stackars schabrak från Glen Gordon :)

2012-08-12  23:53:22

Kvällspass!

(skulle publicerats tidigare, skräll att blogg.se appen ej fungerar...)

Precis avslutat ett kvällspass i solen, bananen var lite mer på tårna än vad som faller mig i smaken så att säga, han blir sån i paddocken ibland. Så vi hade helt enkelt våra tvister idag men det kan ju inte alltid gå 100% bra! Helt okej pass i en tom paddock ;)

2012-08-12  17:10:52

Ridpass

(Gammal bild, ej azcalon)
 

Fredag: 
Red med fyra travbommar på ena kortsidan men han känndes lite stressad när bommarna kom fram i början men han slappnade av lite senare och vi fick ett helt okej pass i ryggen eller vad man skulle kunna säga ;)
 
Lördag:

Detta passet funkade allt och han var riktigt duktig, när man får dessa pass i sig så vill man bara fortsätta rida i all evighet, men det blev ett pass på ca 45 minuter eftersom det var rätt varmt. Red utan plotter runtomkring, bara han och jag, ibland är det rätt skönt faktiskt. Jobbade mycket med galoppen och flytta undan i traven på volt och han kändes riktigt fin så han hade ett högt pris igår haha. ;)
 
 
2012-08-12  15:27:52

Favoriten

Fanny och hennes lille vän hon alltid bär runt på här hemma! Gosis

2012-08-12  15:25:39

Sol&bad!

Har solat och badat hela dagen och nu skall vi kolla handbollen, därefter blir det stallet! Skall skriva om de två senaste dagarnas ridpass senare när jag har en dator, lite enklare då!

2012-08-11  18:09:28

Ridpass!

Ridpass pågång! Trött häst +tjej undra hur det går ;)

2012-08-10  20:17:55

Ny piké

Idag blev en ny piké inhandlad, med Norge flagga, aaamazing! För er som inte visste om det så är jag ju en norsk liten torsk! Sjukt skön att rida i och fin färg, kanon helt enkelt haha nej nu blev detta inlägget lite väl sprudlande!

2012-08-09  17:47:31

Fina dag!

Har idag vart på Backaplan och shoppat lite och nu skall vi grilla lite gött och senare blir det träning! Därefter drar jag till stallet och pussar på hästen och borstar om honom ordentligt! Skadade ju knät en aning igår och tänkte vila det idag så ingen ridning som jag från början tänkt!

2012-08-09  11:33:30

Godmorgon!

Spelade match sent igår och mitt knä tog lite stryk men idag känns det bättre och förhoppningsvis kan jag rida utan problem idag, det känns redan bättre! Soligt idag med, det va inte igår!

2012-08-08  23:25:54

Godnatt!

Hälsar vi!

2012-08-08  15:37:40

Filmminne

2012-08-08  10:48:21

//

 
Hjälm: John Whitaker
Träns: Ihopplock a lá hööks/dyon/swarovski
Förbygel: Svensk Ridsport
Stövlar: Tretorn Falsterbo
Schabrak: Kingsland
Fårskinnspadd: MediLamb
Lindor: Kingsland
Tröja: Kingsland
Stigbyglar: Hööks
Ridbyxor: John Whitaker
 
(Ska ta bättre bilder med detta outfit nästa gång)
2012-08-08  10:43:37

Godmorgon!

Idag blir det ett litet lätt markarbetespass med lite sockerbitar, ska kika runt på lite övningar innan jag drar bort till stallet, blir absolut ingenting jätte avancerat utan någonting som jag orkar bygga fram själv helt enkelt. Tänkte dra bort till stallet väldigt snart då jag senare ikväll skall spela match och det är rätt skönt att ta det lite lugnt emellan. Ska bara hinna säkerhetskopiera allt på datorn innan.. eftersom min + pappas säckar ihop närsom så drar vi och köper nya idag hehe!
 
2012-08-07  23:24:18

Bilder från igår!

"print-screena" några bilder från passet igår, givetvis inte världens bästa kvalité men eftersom det regnade så var vi inne och systemkameran löser inga goa bilder där inne så detta får helt enkelt duga i krig! Här ser man förrästen den blåvita "outfiten" jag talade om, ska skriva vart allt kommer ifrån i ett annat inlägg! Puss och godnatt ❤

2012-08-07  23:04:15

En bild från igår!

Här Är en bild efter ridpasset igår, svettig häst och ryttare.. Men här är iallafall tröjan! Har förövrigt helt glömt av att blogga idag då Diana har haft min uppmärksamhet hela dagen och vi har haft det sjukt trevligt! Fick även med henne till stallet och Azcalon kändes lite träningsverkaktig idag men det är inte så konstigt eftersom vi hade ett riktigt bra pass igår!

2012-08-06  22:40:42

Dagens Ridpass

 
Dagens ridpass inne i manegen kändes sjukt bra, en riktigt go känsla som kom
efter inte allt för länge in i passet. Han jobbade på riktigt bra och både han och jag blev väldigt svettiga.
Dock berodde det nog en del på att det var så fuktigt väder. Tänkte ju att jag skulle rida ute idag och att mamma skulle ta lite goa kort men pga vädret gick ej detta så hon tog bara lite bilder med mobilen som jag lägger upp senare. Hade två bommar liggandes på långsidan med ca 21m emellan för att försöka reglera galoppen och inte bara rida på "tom" manege. Skitenkel och kanonbra övning!
Ha de bra sålängee
2012-08-06  13:12:19

Kavaj

Har länge letat efter en kavaj som jag skulle kunna tänka mig. Animo är ju snygg men alldeles för dyr tycker jag, känns liksom ovärt att lägga så mycket pengar på en kavaj, därefter var jag lite innen på john whitaker kavajen men passformen känndes inte helt 100. Men på Falsterbo så hittade jag Spooks kavajen och jag var sjukt nära att slå till! men nu skall jobba ihop lite extra cash så jag kan klicka hem den! måste bara bestämma mig, svart eller marin. hmmm...
 
2012-08-06  11:14:37

Säkerhetskopiera?

Känns som att jag måste säkerhetskopiera allt jag har på datorn och tabort allt därefter, för min dator säckar garanterat ihop snart! Idag hänger mamma med till stallet så då ska hon få ta kort när jag rider! Ska försöka "matcha" en outfit som en sann bloggare, den blir nog blåvit skulle jag tro!

2012-08-06  00:29:36

Dåligt samvete

En känsla jag hatar, troligtvis nästan mest av allt. När samvetet kryper på en i ryggmärgen så att man ryser och får en klump i magen.. Jag behöver inte säga precis vad/varför denna känslan kom just idag men det är flera saker som har krypit ikapp mig. Just nu känns det som att jag knappt vet ut eller in på mig själv, vad jag vill/inte vill göra. Känner mig väldigt tom bara, på allt. Detta inlägget gör ingen klokare det känndes bara skönt att få skriva ner det. Godnatt

2012-08-05  10:22:27

Styrsö

Igår efter stallet på morgonen så åkte jag ut till styrsö för att joina vårt träningsläger lite och idag sticker jag dit igen för att spela match! Senare ikväll ska det ridas och läggas in massa nytt gosigt spån i boxen! Hehe ha en grym dag!

2012-08-05  10:16:44

Os idag

Idag sätter andra omgången av hoppningen igång, 11:55Kunskapskanalen!
Även Lisen kommer till start idag trots avramlingen igår!
GO SWEDEN!
 
2012-08-04  13:03:14

Forgot!

Glömde skriva att det är dags för hoppninge idag, eller ah den håller på just nu! Så klicka er in på livesändningar på svtplay så hittar ni det där, kan tyvärr inte lösa en länk just nu (mobilbloggar)!

2012-08-03  23:34:14

Boxskylt

Köpte en simpel boxskylt på myone med för 25:-, han har inte haft någon hittills så var det så billig så därför slog jag till ;), det ser lite trevligare ut tycker jag! Twix gamla boxskylt hänger ju på väggen och det är alltid kul som ett litet "minne" när man inte längre har kvar hästen ❤

2012-08-03  23:25:23

Stallet

Tänkte skriva dagens Azcalon men det lät lite roligt i huvudet så det fick bli stallet som rubrik haha.. det var nog bara jag som fnissade lite själv här i mitt lilla hörn ;). Idag red jag inte utan jag putsade på honom och gjorde han riktigt fin. Oljade hovar och ryktade ordentligt och som han glänste, som en pärla gnistrande i solen.. Jag vet jag var poet i mitt förra liv. Imorgon skall boxen målas om så upp tidig och mocka ur allt spån. Därefter blir det lite ridning innan jag sticker ut till styrsö! Hoppas på gött väder! Godnatt!

2012-08-03  15:44:06

Lille hunden

Väldigt socialt sällskap här i soffan ;)

2012-08-03  11:33:21

Dagens OS

 
Dressyren sätter igång 11:55 på Svt play, här är länken:
http://www.svtplay.se/live/169287/ridsport-dressyr-h-d-
 
2012-08-02  20:12:31

Gårdagens inköp!

Köpte mig en träningströja att ha när jag rider hemma igår, det står i den att det är en "tävlingströja" men den kommer inte bli så mycket använd till tävling skulle jag tro!

2012-08-02  09:13:03

Gårdagens pass

Red i manegen och gjorde mycket galopparbete, tyckte att det kändes väldigt bra faktiskt, han svarade bra på alla grundhjälper vilket underlättar väldigt mycket i resten av arbetet. I början gör jag alltid halter och övergångar för att testa gas/broms och jag försöker även "skåla" ur båda sidorna. En bra övning att göra det på är så simpelt som att rida på en volt och ställa utåt och flytta undan och även ställa inåt och flytta undan för innerskänkeln!

2012-08-02  09:00:26

Ridsport i OS idag!

Idag är det dags för dressyren att kicka igång, klockan 11:55 startar det på svt play: http://www.svtplay.se/live/168534/ridsport-dressyr-h-d-

2012-08-01  22:14:23

Fler bilder från igår

2012-08-01  14:28:33

Oops!

Svängde förbi myone en sväng, visar sedan :)

2012-08-01  12:24:02

Gosig