2012-03-31  11:03:07

Gameday

Har tränat en gång nu på morgonen och senare idag är det dags för match mot norska grimmletroll! Ett division 2 lag!

Jag är lite seg känner kg men inte så konstigt eftersom jag bara har tränat i två veckor! Men det är skönt att komma igång iallafall.

2012-03-30  23:29:26

//

2012-03-30  08:30:02

Godmorgon

Vi har visst wifi här! Jättekäckt så jag kan drogs lite internet. Har precis käkat frukost nu och snart ska vi träna! Lite obekväma sängar men jag sov gött iallafall!

Inte jätterolig bloggning men jaja sånt é livet.. Nanana

2012-03-29  12:10:00

Clarebergs Ridklubb

Tänkte berätta lite om min tid på ridskola.

Clarebergs ridklubb är den absolut bästa ridskolan jag någonsin varit på, fina hästa, riktigt duktiga ridlärare (dom har lärt mig allt jag kan) Fräsha lokaler , fint stall och framförallt så har hästarna det väldigt bra där! skall du börja rida någon gång så börja på Clareberg, jag hade t.ex tre ridskolor som var närmare men valde clareberg ändå. Jag hade många fina och fantastiskt roliga år där!

Som de flesta andra har även jag börjat min "karriär" på ridskola och inte vilken ridskola som helst utan Clarebergs Ridklubb som ligger på Hisingen i Göteborg. Jag var 8 år gammal och full av förväntning när jag änsligen skulle få rida på riktigt, tordde jag iallfall. Jag minns till och med vad jag hade på mig det första halvåret på ridskolan. Vi hade köpt ett par såna gummiridstövlar på en Loppis i Torslanda och så hade vi även köpt en klassisk JOFA-hjälm och där hoppade jag runt lycklig som en ko på grönbete i mina grönblommiga tights kallade ridbyxor haha.

Första ridlektionen kommer jag väl ihåg, vi hade två hästar med som man skulle få sitta och skritta lite på och turas om, det var Camaro och Irma. En skäck och en fjording. Camaro skulle sedan komma att bli en av mina favoriter men det var någon som överglänsde alla andra hästar, den prickiga lille b-ponnyn Olle. Han blev min absoluta favorit och jag red honom så ofta jag kunde.

(Olle)
Jag och Camaro
Åren gick på ridskolan och vid sidan om red jag även en B-ponny som heter Hinders Twittichit, han tävlar fortfarande med en ryttare från Nääs rf. Jag älskade att rida mer än allt annat eller kanske inte fotbollen men missade jag en ridlektion så grät jag.
Jag och Lilleman (hinders twittichit)
Jag tävlade lite på ridskolehästarna på klubben och tyckte det var hur roligt som helst tävlingsmänniska som jag är, hur sjuk jag än va så skulle jag minsann tävla, jag kommer ihåg när jag skulle tävla fast jag hade feber och jag mådde sjukt dåligt fast jag kämpade på och hoppade iallafall.

(Jag och Camaro på någon klubbtävling för väldigt längesedan)
Jag tyckte som sagt väldigt mycket om att tävla och var med på alla klubbens tävlingar både dressyr och hoppning och hoppade även skol dm när jag gick i 8:an och 9:an där jag kom 3:a och 2:a även detta arrangerades på Clareberg vilket jag tyckte va grymt då jag kännde hästarna!


Jag och Grannus på en dressyrtävling
Silver i Klubbmästerskapet i hoppning!
Nu blev det ett litet framhopp i tiden, men det var en dag som det kom en fantastisk liten ponny till klubben och jag blev kär direkt, kanske inte den sportigaste modellen men jag fastnade direkt och jag var så lycklick när jag fick honom på lägret när han precis var helt ny! Detta blev den ponnyn jag spenderade mycket tid på då jag nästan alltid red honom. Namnet på Ponnyn var Killbarry Chuck.
Sen han kom var det honom jag tävlade på, vi var även med i bohuscupen på dressyr trots att han bara var 6 år gammal och aödrig tävlat i hela sitt liv, och aööra första starten knep vi en 6:e plats på Askims Fältrittklubb på 63%. Jag hoppade honom i alla klubbtävlingar och vi var för det mesta nolla.
Stilhoppning haha, det blev placering tro det eller ej, han var bara 5 år här!
Det högsta vi tävlade ihop var 80 cm och LB:1! Vi komm även 6:a i totala cupen i finalen!
En annan liten dam som jag fastnade väldigt för var Lady, en näpen D-ponny som kom innan chuck, så dessa två pärlor var de ponnyer jag red mest under min ridskoletid när jag fick som jag ville ;)
en go bild på den lille damen och jag, även ridläraren, haha
En film även på Lady!
Åren lunkade på och jag kännde att jag ville mer än att bara rida på ridskola, har ju alltid haft fotbollen vid sidan om så egen häst hade aldrig riktigt kunnat vara ett alternativ. Jag blev medryttare på en D-ponny i Björlanda som jag red vid sidan om. Jag var även med i US i klubben och hade många riktigt roliga stunder, har bara kontakt med vissa fortfarande medn när jag tänker tillbaka på det så var det riktigt rolig och bra sammanhållning, givetvis lite skitsnack med som vanligt i stall. ;)
Jag började mer och mer rida storhäst på klubben  men jag kände att jag inte riktigt var färdig på ponny så tjötet om egen häst satte igång på allvar.
(Jag och Romeo på senare dar av ridskoletiden)
US-folk

Det var väll ungifär vid denhär tiden jag kännde att jag var klar på ridskolan och ville utvecklas ännumer och tävla mer och ha mion alldeles egna häst. Mycket avundsjuka och åsikter från människor jag trodde var mina vänner på klubben började snackas runt, mbland annat att jag absolut inte kunde skaffa en ponny osv.

Så ett sista försök med att runda mamma och attackera pappa med mina förfrågningar så fick jag tillslut min alldeles egna ponny!
'
2012-03-29  11:27:12

I'm on à boat

Sittin on à boat!

Inskilningen har börjat och det är inga lugna grejer, snart är vi framme i denmark och där blir vi upplockade av en buss som ska köra oss vidare till Skagen!

2012-03-29  08:20:43

Danmark

Sitter just nu på Stena Terminalen och väntar på att få hoppa på båten! Kommer ha en nice helg med laget i Skagen! Ska käka lite frulle på båten men nu sitter vi och tchillar på terminalen.

Kommer ett tidsinställt om min ridskole tid lite senare håll utkik :*

2012-03-29  08:16:26

Palladium

Dessa puddingar köpte jag igår! Var slut i alla butiker utan en i hela Göteborg!

Köpte även ett par svarta jeans och ett vitt linne som jag innan har i mörkgrönt!

2012-03-29  00:40:17

Milan - Barcelona

Har varit inne i stan och kollat på matchen på Glenns! Sova nu! Hinner förhoppningsvis lägga upp bild på det jag köpte idag :*

nighty night

2012-03-28  14:45:31

Paprika

Sitter just nu på paprika och tar en go sallad! Har även shoppat lite gött ;) kan visa sedan , dock är detta ingen modeblogg hehe även ifall jag är sjukt fashion ;-)

Nu ska jag hämta bilen och dra mig till stallet!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3239840/images/2012/pic_195892940.jpg" class="image">

2012-03-28  10:16:58

Godmorgon

Äntligen en rejäl sovmorgon! riktigt skönt. Idag blir det till att packa inför Danmark och innan dess strosa lite på stan hade jag tänkt.

Håller på och kollar igenom min gamla bilddagbok haha, herrejesus skäms liiiite men alla har vi vart unga. Hittade iallafall en massa gamla bilder som jag tänkt lägga upp osv.

Åker somsagt till Danmark imorgon på morgonen och kommer hem söndag kväll. Skall fixa en massa inställda under hela helgen hade jag tänkt eftersom jag inte kommer kunna uppdatera från Danmark!

2012-03-27  19:25:03

Bio

Är nu påväg in till stan för biodags! Mysigttttttt

Har varit i stallet och ridit givetvis, la fram lite galoppbommar och ett mini skutt, och hur kul tror ni han tyckte det var på en skala?? 100 av 10. Han är så söt när han äntligen får springa ordentligt, han galopperade på som aldrig förr haha!

Hadeförrästen det nya bettet på honom och han blev lite stark på det nu när han fick "hoppa" 20 cm haha! Får testada det mer under andra omständigheter och göra en bedömning utefter det!

Lite gos med stallkatten i solen :*

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3239840/images/2012/pic_195799026.jpg" class="image">

2012-03-27  15:24:18

life's what you make it so lets make it right

/

2012-03-27  08:18:12

Saker man blir glad av

2012-03-27  08:16:08

Zzzz..

Jobbat i två timmar nu, riktigt jobbigt att gå upp imorse fyfan! Men imorgon blir det sovmorgon och packning inför Danmark på torsdag! Drar till stallet direkt efter jobbet för att hinna till bion ikväll! Det blir the hungergames och dreggla lite över Liam Hemsworth!

2012-03-26  22:48:54

Trötter

Har lite roliga inlägg på gång som ligger i utkastet och väntar på att publiceras, men nu ska jag sova! Fullt upp imorgon, jobb 06-15, stallet sen in till stan för bio!

Godnatt :*

2012-03-26  18:01:13

Trött på människor

Är just nu väldigt trött på väldigt många människor..

Har aldrig i mitt liv haft speciellt stort förtroende för någon och detta bevisar verkligen att jag gjort rätt i att inte lite på folk. Är inte en sån som lägger upp problem och FML statusat/inlägg osv.

Men fan, lita aldrig på folk till 100% för man blir oftast talad om bakom ryggen och sviken för det mesta.

Nog om det, no energy on that! Är redigt tacksam för de vänner jag har som jag vet vart jag har.


2012-03-26  11:39:07

Jobb

Lunch nu och jobb till två! Stallfri idag eftersom det är fotbollsträning ikväll.

Ciao!

2012-03-25  21:45:29

Söndagskväll

Ligger just nu i soffan och tar det lugnt efter en heldag i rörelsen,åkte till stallet vid 6-tiden och var hemma vid nio.
Red ut i solnedgången, så himla beautiful ;). Nämen sjukt härligt väder hela dagen idag, och sån skillnad det kan göra på humöret, man kan ju inte må dåligt en dag som denna! Allebanan skötte sig utmärkt!


Ha en trevlig söndagskväll!

2012-03-25  17:12:32

Go dag

Vilken go dag med gött väder! Har kollat på fotboll hela dagen och nu sitter jag i en biltvätt, ska dra mig till stallet senare.

2012-03-25  15:00:00

Eliten Kungsbacka

Kollade en stund på eliten på KRK, gick inte så bra för fjärås tyvärr men det är fortfarande en omgång kvar om jag inte har helt fel? Försökte även här ta kort, och helvetia va svårt det är med inställningar inomhus, speciellt när man inte har världens mest avancerade kamera och originalobjektivet på.. jaja tog kort på nicholai och evelina från fjärås.

Somsagt testar mig fram lite, absolut iga bilder att hänga i granen haha!





2012-03-25  13:00:00

Hos Felicia

Åkte hem till Felicia igår innan vi drog till kungsbacka och kollade eliten. Kollade på när hon red Loppan och knäppte även lite kort, somsagt joggabr jag på inställningar med ljus osv. så ja... bjussar på lite goa bilder på en busig häst och en go ryttare!








2012-03-25  11:00:00

NY UTRUSTNING

Svängde ju förbi Hööks igår på vägen till felicia och kungsbacka och fick med mig 3 saker hem, två välbehövliga, en mindre välbehövlig men så är det ju alltid, man får med sig någonting man egentligen inte borde köpa.

 

Inköp:

Himalayasalt - 49:-

Tredelat kopparbett - 139:- (billigt och bra)

Tävlingsskjorta - 199:-

(hade ju kollat på skjortan innan och när jag väl provade den så kunde jag inte motstå det låga priset och det sjukt goa materialet, alltid gött att ha en extra! gillar volangen vid kragen med, lite lagom med fluff eller vad man ska kalla det.. Har ca 6 tävlingsskjortor nu hehe, man kan aldrig få för många...)



 

2012-03-25  09:00:00

"Nya täcket"

Tänkte visa upp täcket jag köpte under Göteborgs Horseshow lite bättre, det är från HL equipment och matchar mitt Bruna HL-tävlingsset som han även hade igår!
Det står be somebody överallt på täcket typ, vafan man ska la inte vara någon annan än sig själv.. eller? Eller menar dom att man själv ska vara någonting man själv vill.. äh vafan.. dagens nötknäckare!
2012-03-25  08:00:00

Stallet

Lördagens stallvisit i bilder!

 

Ridpasset: En pigg polle va det idag ute i paddocken, så det vara bara att åka med i hans små bravader. Jobbade mycket i trav idag mestadels på rakt spår och testade även lite ökad trav. Fick även en dressyrsadel idag så ska rida lite i den hade jag tänkt, tycker själv att jag får bättre sits och kommer ner mer när jag rider i dressyrsadlar. (ps. jag har en gång i tiden tävlat dressyr ds.)

 

Bjuder på lite bilder! Håller på med inställningarna på manuella och lär mig så bilderna är inte 100 ännu liksom, blev ingen mästerfotograf över natten som jag trodde att jag skulle bli.... eller?

Har på mig mina gammla stövlar som inte går att knäppa högst upp haha så dom står ut lite gött därbak..

 

SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMBAA!

Tog av täcket en snabbis så han kunde få rulla sig om han ville!

 

 

 

 

 

 

 

 

Väääldigt många bilder kändes det som att jag lade upp nu men jaja..

2012-03-24  23:50:03

Hästig Lördag

Lång häst dag idag, how lovely is that? very lovely he-he..


Började dagen med att åka bort till stallet och rida i det fina vädret som var endast där, strange att det var dimma hemma och sol i stallet. Därefter åkte jag till Felicia och kikade när hon red och tog även lite roliga kort haha! Eliten var ju på Kungsbacka idag med så vi åkte vidare dit och kollade en stund, hade med mig kameran även här och felicia försökte lär amig lite inställningar och så men ah, det är ju altid svårt att fota inomhus.

Stannade på Hööks innan jag kom till felicia och fick med mig tre grejer hem. Kommer fler inlägg nu med bilder osv.

Har förövrigt en trevlig Lördagsdate med sängen, sen kommer bästa och kryper ner brevid mig :*

bjussar på en söt bild...

bju

2012-03-24  12:35:32

Godmorgon/förmiddag

Alldeles strax drar jag mig bort mot stallet, har med mig fotografen idag så förhoppningsvis blir det lite kort! Drar sedan till Kungsbacka och kollar ponnyeliten med Felicia! Heja fjärås!

Blir nog ett stopp på hööks på vägen skulle jag tro.

TTYL

2012-03-23  21:20:58

Fredagsmys

Blev en mysig fredagseftermiddag med allebanan! Jobbade honom mycket i galoppen och han var jätteduktigt, inget direkt avancerat utan mest på volter. Skrittade ut en sväng efteråt i det fina vädret med, ville nämligen inte gå över vägen till paddocken i rusningstrafik.

Lugn kväll ikväll, trött som satan! Ta det lugnt !

2012-03-23  11:48:02

Mmmmmmmmousse

Sitter på lunch nu, jobbar fram till tre idag så 3 timmar kvar typ. Idag firar vi att almondy har producerat nya moussetårtor i choklad, jordgubb och citron. Så vi blev bjudna i lunchrummet på pommac och tårtor! Mumma, favoriten var jordgubb. De kommer ut i butik under nästa vecka tror jag!

Lovely waether today, ska fråga pappsen om han kan dra fram grillen!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3239840/images/2012/pic_195152052.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3239840/images/2012/pic_195152056.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3239840/images/2012/pic_195152065.jpg" class="image">

2012-03-22  21:34:15

♥ ♥ ♥

maybe surrounded by a million people i still feel all alone i just wanna go home
Oh, I miss you, you know

2012-03-22  11:36:17

Gårdagens ridpass

Tycker sånna inlägg med värderingar i varje dags ridning är så sjukt tråkiga att läsa så jag skriver typ aldrig mer än tre rader och går inte in och analyserar hur tungan rör sig i munnen liksom hehe! Men iallafall red i ca 30 min ett rätt lugnt pass, lite skänkelvikningar och öppnor. Han var lite piggelin men det är ju inte så konstigt!

Zöte hesten tittar ut ur sitt fönster!

2012-03-22  08:16:12

Kafferast

Sitter just nu på kafferast, har jobbat i två timmar nu.. (egentligen dricker jag choklad men vill se lite vuxen ut hehe)

Berättar om gårdagen i ett annat inlägg!

2012-03-21  18:31:37

Stallet

Nu drar jag mig mot stallet!

Langar lite outfits hehe ;

2012-03-21  12:00:00

Googlad!

2012-03-21  09:21:45

instagram

sofiejorgensen @ instagram

2012-03-21  09:15:39

Wednesday

Godmorgon! har iförsig varit vaken sen klockan 07:00, varför kan man aldrig sova när man har sovmorgon?. Idag blir det jobb en kort stund mellan 11-16 borta på min gamla högstadieskola, lite roligt.

Igår var jag i stallet en kortis och red inte, han går ju i stor hage nu och även i skrittmaskin 1 timme om dagen så han överlever två "vilodagar".

image description

2012-03-20  21:02:09

True shit?

Saker som får dig att inse att du är ihop med en hästtjej:

1. När du plockar ur din nytvättade tvätt ur tvättmaskinen och inser att din nya svindyra skjorta, som du var så glad för, faktiskt har förvandlats till ett hårigt gosedjur under tvätten eftersom hon tydligen hade tvättat alla sina smutsiga schabrak i tvättmaskinen alldeles innan.

2. När din garderob, sakta men säkert, börjar förvandlas från att ha innehållit snygga kläder avsedda för city-liv och fest, så börjar den mer och mer att påminna om scoutledare Frasses våta dröm. Dessutom så börjar du spara på gamla tröjor och trasiga byxor med motiveringen att "de kan vara bra att ha i stallet".

3.När huset där ni bor börjar fylls av olika, mer eller mindre suspekta, föremål som hon påstår är hederspriser från olika hästtävlingar, och som just därför skall behandlas med ödmjukhet och respekt.

4.När du upptäcker att du har blåmärken på kroppen eftersom du ofta får en tydlig knuff om du skulle råka stå i vägen någonstans. Att be någon flytta på sig på ett vänligt verbalt sätt är helt uteslutet för en hästtjej. Hon markerar istället kraftfullt fysiskt på vilken plats hon förväntar sig att du skall befinna dig på.

5. När du hoppar in i hennes bil en varm sommardag och omedelbart tvingas kasta dig ut ur den igen. Detta eftersom bagaget är fullt av gamla sketna hästtäcken och lukten inne i bilen är så stickande att den helt enkelt inte går att andas. När du påpekar detta för henne så stoppar hon in hela huvudet i bilen, sniffar och säger: -Jag känner då ingen lukt.

6.När begreppet "ridtrosor" förs in i ditt ordförråd. En bra "ridtrosa" får inte skava, inte vara för tunn, inte vara för liten eller synas genom ridbyxorna. Eftersom alla veckans dagar innehåller ridning så är sexiga underkläder ett vackert minne blott.

7.När du till din fasa upptäcker att hittar till fler stall och tävlingsplatser runt om i Sverige än till krogar och uteställen. Jag vet att det är en traumatisk insikt, men fortsätt ändå att andas så normalt som du kan.

8.När du inser att du oftare ser din partner i höga läderstövlar och med en piska i handen, än i en fin klänning. Detta trots att ni inte alls ägnar er åt någon trevlig perverterad lek i sovrummet efter mörkrets inbrott.

9.När hyperallergiska Siv i växeln fattar ett krampaktigt grepp om sin astmaspray så fort hon ser dig ytterdörren på jobbet. Sen hör du hur hon drar en djup suck av lättnad efter att du har passerat och hon inser att du har kört i din egen, och inte din hästtjejs bil, till jobbet idag.

10. När du inte längre kan gå på vänster sida om din tjej när ni är ute och går utan att hon tokflippar så att du måste byta sida. En hästtjej leder, helt uppenbart, både häst och man på höger sida om sig.

2012-03-20  11:00:00

Fälttävlan

Har alltid varit lite intresserad av fälttävlan då den innehåller alla dicipliner och verkar väldigt roligt. Har dock aldrig tagit steget då jag är lite tveksam till fasta hinder, vad som helst kan hända. Alltså hindret går inte att riva utan slår hästen i för mycket så krashar man ju in i någonting som sitter fast vilket jag tycker känns livsfarligt.

Har endast testat på "fälttävlan" en gång ute vid göteborgs galopp där hindrerna är 70 cm. Fälttävlan kräver ju att man tar något kort har jag för mig så innan man tävlar måste man gå en kurs. Att tävla fälttävlan känns som ett stort projekt varje gång eftersom det är rätt slitsamt på hästen och man måste träna den för att vara bra i alla dicipliner och orka med allt.

Känns lite konstigt att hindrerna fortfarande är faste då man nu på internationella hopptävlingar är jättenoga med att alla måste ha de där nya plastskollorna (de som håller upp bommarna) som i princip nästan är helt platta och en liten touch kan ibland räcka för att bommen ska trilla till marken.

Vem vet fälttävlan nästa för mig? ;-)

2012-03-20  08:00:00

Godmorgon

Nu är jag på jobbet och har jobbat 2 timmar medans alla andra fortfarande ligger i sängen.....
Jaja pengar är allt, PEACE!

image description

2012-03-19  20:53:30

Monday

Stallfri idag vilket menas med att alle får vila och mamma är där och tar hand om honom, tyvärr blev bilderna från igår värdelösa och är inte ens någon idé att visas upp.. haha

Jobbade idag från 6 - 14 och skall även göra det imorgon, sen efter det blir det stallet och rida lite. Jag är sp hopp och tävlingssugen så jag ska nog föröka fixa någonting vid sidan om alle tills vi kommer igång ;)

Gårdagens ridpass: Vet inte om han vart lite trött efter en rätt så "tuff" vecka för honom för han började dumkma sig redan i början + att jag är lite fundersam över hans galopp, den är lite konstig tycker jag men han är inte halt på något sätt i trav eller skritt så han kanske galopperar lite roligt. tänkte att jag kanske kunde få någon att filma så kan jag lägga upp det här och få lite hjälp?, har ju bara ridit hästen i ca 1 och en halv månad vilket gör att jag inte känner honom speciellt väl och han har haft sån galopp hela tiden..


2012-03-19  08:18:02

Rast

Sitter just nu på rast, har jobbat i två timmar nu, mamma tog lite kort igår när jag red men de blev antagligen ing fabulösa kort direkt.. Lägger upp den senare! Ska försöka få en ordentlig "session"! ;)

2012-03-18  23:07:39

..

jobb imorgon 06-14!! Sova dirr!!

2012-03-18  08:59:17

Gårdagens

Igår va han trött när jag kom så sent och ville nog helst sova, men icke! Han fick lite små dampryck men annars va kan duktig! Han är alltid så spänd i början innan han slappnar av. Det låg lite bommar framme så jag red lite över dem men det blev inte jättebra för han bara drog igenom dem..

Idag skall vi åka och lämna av vicky på flygplatsen sen blir det nog stallet, ska försöka få mamma att ta lite kort!

Ps. Bjuder på snygga mobilbilder...

2012-03-17  18:58:45

//

Först nu åker jag till stallet med en hel dags städande och slappande! Favvostrumporna från celestestein är på! Dollar $igns

2012-03-17  18:31:41

i will always love you

Kollade en gammal film på twix och mig när vi hoppade 5 och 1/2:an och vilken jävla teknik den hästen har, dock utnyttjade hon inte riktigt det mentalt!

Kolla bakbenen!



FIlmen!
 

2012-03-17  13:56:48

Framtida inköp?

Har klippt ihop ett litet collage på saker jag skulle behöva köpa, tävlingsskjortan är ju inte ett måste egentligen men skönt att ha några extra skjortor ;), gillar volangen som kommer synas uppe vid halsen under kavajen!

Riktiga schaps och ett par lite "finare" skor som inte är så grova som dom jag köpte på mässan! vill inte rida med mina stövlar varje dag då ALLA stövlar går sönder oavsett..


2012-03-17  10:47:44

Godmorgon

Gomorron gomorron! Nu har jag precis varit på maxi för att inhandla det jag behöver för en perfekt bakis-lördag! Förjävla tråkigt väder förövrigt..
Vi var några hemma hos mig igår och umgicks lite (mamma vill inte att jag ska skriva kröka) valde att inte gå ut då jag fortfarande går på pencelin.

Japp the point of the inlägg är att jag köpte ett tv-spel..,, nerd i know men upptäkte mitt playstation för 2 veckor sedan och ville ha ett nytt spel hehe.. Åldern är 3+ lagom för mig,

Hare fett

2012-03-16  08:00:00

Skillnad

Man ser redan skillnad på den lille! kolla bilderna här under!

Dag 2 hos mig, jan/feb

image description

 

10:e Mars


2012-03-15  22:46:53

Today

Red sent ikväll efter hoppträningarna, hindrerna var kvar och både lille hästen och jag var redigt sugna, dock ingen hoppning ännu, vill hatt han ska hålla länge så man får vara försiktig i uppstarten! Red inget speciellt idag utan joggade mest honom lite utan för stora krav, trimmade lite runt hindrerna medans alle mest ville hoppa över dem ;)
Imorgon jobbar jag från klockan 7 så nu måste jag verkligen sova, ska försöka ta fler bilder i helgen nu!
Natten :*
2012-03-15  18:26:58

Storbild

Kan inte annat än njuta när man ser sigsjälv på storbild! ;) nu drar jag till stallet.

2012-03-15  10:33:53

Påsken 2011

Då jag var för gammal för att tävla twix så åkte vi till en liten pay&jump på en gård rätt nära vår och hoppade, hon var ju somsagt behandlad 2 månader innan så hoppade lågt första och höjde upp andra eftersom hon var jättefräsh! Hoppade en blandad bana på hinder mellan 90-1m och hon gick som en klocka! Väldigt mysig tävling och jag var den enda utomstående tillsammans med massa små shettisar. Hittade en bild på oss från första "klassen" på deras hemsida för ett tag sedan! Var 0:a i båda starterna :) första hoppade jag runt 80 skulle jag tro.



image description

ÅH JAG VILL HA MINA TRETORN NU!!

2012-03-15  09:01:26

Godmorgon!

Äntligen lite sovmorgon.. fast nej va tvungen att skjutsa till bussen. Börjar 11 idag och jobbar bara i fyra timmar! sen skall jag bort till stallet och rida.

Gårdagen: Longerade honom och försökte raka bort det sista men benen fick jag absolut inte röra och han sparkade som om att han hade svart bälte i karate. Kan ju lungt säga att det är tur att vi inte ska ut och tävla förräns pälsen växt ut lite för linjerna är ojämna, han är randig/fläcking, boken är halvrakad och magen är kvar haha. jag fick inte raka någonstans av det jag nämnde för honom, han blev svinförbannad. Så eftersom vi kom lite på kant med varandra igår så valde jag att longerade honom. Har jättedåligt samvete nu för jag trodde det skulle vara lika varmt idag som igår så han har bara ett täcke på sig, stackars lille.


2012-03-14  10:00:00

Gammalt

Saknar ponnytiden lite så.. hittade en gammal film på twix precis i början när jag hade fått henne när vi hoppade 80 på Kongahälls bed.A! sjukt va längesedan men det känns som igår, jag är så tävlingssugen nu va vill bara komma igång nu nu nu!

Filmen är filmad i HD bredd men upplagt i fyrkantit format, därför den ihoptryckta känslan, dont ask me why!


2012-03-14  08:25:25

Tips på övningar

Hittade lite goa övningar som hippson tipsade om efter vintervilan, alle har ju iförsig vilat lite längre än det men jag hittade en övning som jag gärna vill testa på!

Kika in på hippson för fler övningar!

2012-03-13  23:14:57

Dagen till ära

Nu ligger jag äntligen i sängen efter en lång dag, jobbade ju somsagt till 17 och åkter därefter direkt till stallet! Stressade ihjäl för att jag skulle hinna in till frölundamatchen klockan 19 så var tvungen att fixa allt i stallet på max 1 och en halv timme... men det funkade ju, red i ca 30 minuter och därefter skulle han få nya skor bak och mäta ut framskorna som han ska få på torsdag.

 

Dagens ridpass: Han va jätte go idag, inget bus utan han jobbade på fint. Dock är han inte speciellt bärig i galoppen han orkar liksom inte behålla trycket utan han tar mer luft än mark om man ska säga så, men det blir bättre och bättre. Jobbade lite över bommar i båda varven, absolut ingenting avancerat utan 4 travbommar på rakt spår och det tyckte han va riktigt kul, han är lite trött på att bara rida runt i en tom manege/paddock! imorgon blir det att jobba lite över bommar igen.

 

Även imorgon jobbar jag, 7:30 - 16:00! tidsinställda under dagen! Godnatt!

 

 

 

2012-03-13  09:17:38

Jobb

Iväg till jobbet nu fram till 5 sen stallet och sen Frölunda -Brynäs! Får se hur det går ihop ;)

2012-03-12  20:41:41

Hästar...

Började raka lille hästen och och det var lite blandade känslor och en alldeles för tjock päls för att få det snyggt, fick inte raka klart honom för han blev lite omöjlig tillslut så jag sparade lite tills imorgon haha... Hans ena ben är halvrakat och det ser lite ut som det för men huvudsyftet var ju att få bort skiten :) han blev typ grå med haha får ta kort på honom sen när han är helt klar!

2012-03-12  15:21:40

Ute på promenad

Just nu är vi ute och går en promenad i det vackra vädret! Svettas !!!!

 

2012-03-11  21:12:45

//

Idag var alle på riktigt bus/damphumör och jag hade inga riktiga ridgrejer så det var ingen bra kombination.. Åh jag måste fixa ett par ridstövlar NU! Vill ha mina tretorn älskar dom, men mamma har ju tappat bort kvittot givetvis så det kommer inte gå att lösa, båda dragkedjorna är trasiga.. Måste fixa ett par stövlar nu..

Ridpasset:
Blev somsagt inte speciellt mycket då han var väldigt stissig och allmänt motsträvig idag, det var lite hinder framme och en som hoppade vilket gjorde att han va på tårna väldigt mycket. Han släppte lite i mitten av passet men sen när han blev trött så försökte han ställa sig och hålla på.. Tröttsamt! Jajamen det blir väll bättre!

Ny dag imorgon!

2012-03-11  13:16:48

Gårdagens bilder DEL 2

Slänger upp lite fler bilder från igår! somsagt bjuder på alla vidriga bilder på mig...





















2012-03-11  11:56:36

:(

Skulle aldrig sagt att det inte halade för nu under omhoppningen om silver och brons så hakar det något enormt...

2012-03-11  11:32:29

SM FINALER

Sitter just nu och kollar på sm-finalerna som just nu är på juniorerna! Louise går ut som fjärden sist! Håller tummarna!
För er som också vill kolla så gå in på equipe -> tävlingar -> flyinge och sen live tv! Det kostar 25kr och du betalar via sms, det är bra kvalité och inga direkta störningar!

Skidor i bakgrunden med ;)

2012-03-10  14:45:59

Dagens bilder DEL 1

Lägger upp bilder från dagens ridpass i det vackra vädret, dock är inte jag lika vacker men stå ut för hästen är fin även om han busade lite idag! två bilder på den lille stallkatten med!
 





Haha var inte medveten och att täcket blåst åt sidan när bilden togs, kass kameraman som inte påpekar..












hmm.. titta ner...



2012-03-10  10:26:32

Godmorgon!

Fint väder idag och en födelsedag att fira! Det bårdar gott för en fin dag!
Ska stra ta mig bort till stallet och tvinga med mig kameramannen :))))

2012-03-09  22:59:02

//

Firat pojken lite smått ikväll med min familj därav den lama uppdateringen. Var i stallet förut och bara gosade och borstade på honom, det gillade han vill jag lova, nu kryper vi till kojs!

Natti natt!

2012-03-09  11:38:12

Lite svar

Tänkte svara på några kommentarer jag fått nu då det blir enklast att publicera ett inlägg, så ni som frågat läser förhoppningsvis dethär!

Olivia:

Hej! Måste bara säga att du hade en superfin header verkligen! (Jag kan inte kommentera inläggen här över, de är nog för att de kanske är publicerade via mobil!) Men inlägget som heter immunförsvaret, vilken underbar jacka, vad är det för märke?=)

Svar: Konstigt att det inte går att kommentera, får kolla upp det.. thanks alot för en go kommentar. Fårstår inte riktigt vilken jacka du menar men antar att det är den svarta? Isåfall är det en Kingsland jacka från vintern 2009, futura collectionen tror jag, det står bara kingsland litet nere vid fickan. :) - jackan på bild nedanför.





ida sandberg johansson :
Hej! är det stall Adam? Ifall så kanske du känner min kusin Sofia? Hon har Nisse där :)

Svar: Ja det är stall adam!, flyttade hit för ca 4 veckor sedan från mitt tidigare stall där jag stod i 4-5 år innan och skall även flytta tillbaka dit så jag har inte riktigt lagt ner tid på att lära känna folket i stallet, det är väldigt många hästar=mycket folk, känner bara några som jag känt sedan innan :), så vet tyvärr inte vem det är ;)


Tussie - en satsande dressyrryttare :
Hej! Såg videon du gjort som Ponnysanning la upp. :) Du verkar vara en himla go tjej, och jag undrar om du har lust att göra ett bloglovin byte?

Kram :)
 
Svar: Tack så mycket :) en väldigt snabbt gjord film i världens sämsta redigeringsprogram haha, detdär med bloglovin är jag inte så haj på, tror inte ens jag har ett konto haha! du kan få en länk som kompensation för min aningen efterblivna IT framförhållning..

http://londonryttaren.blogg.se/ <---


Kul att ni kommenterar och läser, uppskattas! thüsen!

2012-03-08  19:36:33

Fin häst!

Måste bli bättre på att ta kort osv och lära mig min kamera efter 2 år.. Fotar alltid på auto har aldrig lagt ner tid på den manuella inställningen sim är den bäste, ska försöka ta lite goa bilder.

Vi ska göra tacos här hemma nu !

Ännu en posébild, det är väll därför man har en blogg..... Eller? Hehe

2012-03-08  13:28:15

Ps

Blickarna man när man har ridklädde på sig på bussen..

2012-03-08  13:22:10

Kom shaeka med sheiken!

Inte jätte insatt i stavningen på rubriken.. He-he den jävla låten alltså haha kunglig ändå, skäms lite när jag sitter och diggar hemma helt själv till denna låten haha.. Perfekt låt att tänka på när man är inne på banan!

Exakt en sån känsla skall man känna, här glider kingen in liksom!

Påväg till stallet med buss nu.. Blää ska rida en sväng innan hoppteäningarna sätter igång och håller på hela kvällen.

Jävla bra

2012-03-07  22:04:40

Han kan själv

Alle kan själv och vill inte ha nån hjälp, för go!

2012-03-07  21:55:07

///

2012-03-07  19:00:55

Finmat

Ska precis äta världens bästa mat, fisk och skaldjur! En räklängd och kräftstjärtat!! Mumma!

Mycket c vitamin på min tallrik.. Hehe

2012-03-07  15:15:00

BILDER


Lite bilder från i helgen, tur att han ser så överlycklig ut....











2012-03-07  13:03:49

amazing

Fashineras verkligen av sånthär! detta kan vara bland det bästa jag sett!

2012-03-07  12:49:30

KONY 2012

Tycker att alla verkligen skall ta sig tid och kolla på denhär och sprida det vidare! 27 minuter av erat liv!

2012-03-07  11:45:00

EFTERLYST

Glöm inte kolla efterlyst ikväll! det kommer handla om näthaat och där dom även efterlyser en närmobbare, skönt att dom äntligen gör någonting åt sån skit, folk som sitter och kommenterar anonymt bakom en datorskärm kan va det värsta. Känns som att det kommer vara en liten 16-årig avundsjuk fjortis som står bakom det där..!

Bra sverige att ni hänger med liiiiite liiiite i utvecklingen!

2012-03-07  09:56:06

Onsdag

idag är det onsdag och även idag fick jag tacka nej till jobb vilket gör lite ont eftersom jag verkligen behöver pengar nu, och i framtiden. Åkte med mamma till stallet igår iallafall och longerade honom på vanlig lina, sånna dagar som denna saknar jag pessoa-longen! måste köpa en sån, har en del grejer som jag behöver köpa, jag ska till ullared inom snar framtid.

Har helt glömt av att lägga upp bilderna från i helgen, får försöka orka mig upp för trappan och hämta kameran haha.. bananas!

frulle time , hare fett

2012-03-06  13:38:46

DO

Rockar mina mysbrallor och rör mig utanför huset för att fixa lite smågrajor! Dagsljus hej hej!

2012-03-06  11:55:53

Finaste Twix

Klippte ihop gamla filmer på världens finaste häst! saknar henne så mycket mitt hjärta <3

2012-03-05  19:48:43

Antibiotika

Yep, det är bakterier som härjar och jag har blåsor i hela halsen, gott! Så va på läkarhuset och tog halsodling och blodprov eftersom jag aldrig blir frisk. Så nu fick jag äntligen antibiotika så förhoppningsvis så försvinner skiten helt om 10 dagar!

Har nu lagt mig i soffan då jag och pappsen ska kolla en go rulle med jim carrey för att pigga upp vardagen lite!

2012-03-05  16:46:41

Buuhu :(

Vill inte vara sjuk mer 😭

2012-03-05  11:33:51

En dag i stallet! - sofiejorgensen.blogg.se

En helt vanlig dag i stallet, häng med och kolla hur det är att vara hästtjej!

2012-03-05  10:58:02

Godmorgon

Ligger fortfarande i sängen och har tackat nej till jobb idag vilket inte känns så bra.. Får troligtvis även tacka nej imorgon med. Jag förstår mig verkligen inte på mitt immunförsvar, kan man ens vara sjuk så ofta som jag är?
Mina luftrör känns helt förstörda efter nattens hostattacker. Vill bara vara frisk nu och kunna göra det jag vill göra!

Håller ännu en gång på med att ladda upp filmen så förhoppningsvis så kommer den upp alldeles strax och tyvärr så måste jag ladda upp den i videofyme då youtube tar bort låtarna vilket förstör det mesta..
Någon som vet om man kan tabort reklamen från videofyme så man slipper se den innan mina klipp?

Kommer även bilder från i fredags upp lite senare och jag skall börja blogg lite bättre så att det inte bara är världens tråkigaste inlägg, bloggar dock för min egen skull men lite roligare att läsa om det är intressant, aight?



2012-03-04  22:17:03

Immunförsvaret <3

Mitt immunförsvar suger! Känns som att jag mår sämre än innan.. Fy! Nu sängen..

Hemma imorgon och sooova!!

2012-03-04  14:12:49

//

Har precis kommit ur duschen efter jag vart och ridit, jag sitter och kämpar med filmen men det vill sig inte riktigt.. Tänkte kolla våran match nu så hörs l8er hehe!...

2012-03-03  23:17:03

Livet suger lite för ofta!

Skulle fixa ihop en go film nu från idag men givetvis är datorjäveln riktigt efterbliven och börjar radera filmsnuttar?!?! Vafan är de för dator.. Seriöst och inte nog med det så är jag sjuk IGEN!? Vad händer? Det är helt sinnessjukt vad allting går emot mig jämt!

Orkar verkligen inte! Bläää och godnatt

2012-03-03  13:51:31

Vädret!!

Vädret är ju galet! Har vart och kollat fotboll nu och de var nästan för varmt för jacka! Hur gött?? Synd bara att inga uteserveringar är öppna..

Påväg hem nu och sedan blir det stallet, hade vart gött att rida ute idag asså!

2012-03-02  22:27:39

KINGSLAND SUMMER

Kollade in Kingsland sommarkollektion precis och blev väldigt besviken, hittade nästan inget som föll mig i smakejn och dom ska alltid ändra så förbannat mycket på loggan...

kolla in kollektionen HÄR!






2012-03-02  17:01:39

Bild

2012-03-02  16:59:26

Sofie Jörgensen

Azcalon i manegen 2/3-12

2012-03-02  16:41:13

Tråkig

Jättetråkig bloggning just nu men idag kommer det både film och bilder när jag rider! :-)

Sjukt gött väder idag btw! Mår med en gång bättre, och helg på detta. Me gusta!

2012-03-01  13:39:36

Årets mål

Jag är en person som måste ha ett mål med allting jag gör annars ser jag ingen anledning till att göra saker och ting!

Så jag hade tänkt berätta lite om mina mål för detta året 2012!

AC:
- Mitt största mål iår är att hoppa upp till 110/120 med stabila rundor på honom innan årets slut.
- Få honom riktigt ridbar och lite mindre "bäbis"
- Vi har kortsiktigt bestämt att jag skall ha honom fram till maj och jag ska då ha hunnit känna på honom fullt ut i träning och tävling! Därefter förlänger vi beroende på hur de känns för mig!

Mig själv:
- Komma igång med tävlandet på riktigt och rida väl.
- Rida mycket och lära mig mer.
- Träna för att bli bättre
- Eventuellt tävla en annan häst vid sidan om!

Dessa är de målen jag kommer på såhär på stört! Dock sattes det käppar i hjulet de senaste dagarna då både jag och hästen inte är 100%!

Back to work!


Gott med nytt spån tycker han!