ead sofiejorgensen -
2012-08-31  12:00:00

Ridsporten

Hur kommer det sig att det finns så mycket avundsjuka och skitsnack just inom ridsportens värld? av de sporterna jag utövat/utöver så finns det inte en enda sport som är i närheten på den nivån ridsporten ligger på.
 
Så vad handlar det om egentligen, jo det finns bara ett svar på deta och det är PENGAR, pengar pengar pengar.. dom är överallt, du skall ha finaste hästen, snyggaste utrustningen, lastbil, trailer, bra tränare you name it. Att det är så mycket skitsnack som det nu är i stor utsträckning inom ridsporten är alla dessa prylar. Du hör sällan någon vara avundsjuk på talang ellerhur? utan det är "åh den ponnyn/hästen vill jag med ha"   "Den hjälmen vill jag med ha".
 
Det känns som att man försöker kontra varandra och går det bra för någon så kan man i princip inte unna den personen det utan då skall de flesta slänga ur sig en kommentar, aja men den hästen har ju gått SM innan så det var ju inte så konstigt. Okej jag kan hålla med om att just i denna sporten så kan man köpa sig lite till framgång, men det finns andra som lyckas själva utan de finaste ponnyerna eller den störsa lastbilen.
 
Man hör jämt och ständigt folk som står och småpratar om andra som rider på banan man blir liksom ett diskussipnsämne, händer det i tennis? nej inte alls i samma utsträckning... ellerhur? för det ligger inte lika mycket pengar i sporten, där är det talang. Du kan knappast snacka skit till kompisen och säga att han har ju köpt till sig ett bra racket som vart med i Wimbledon.
 
Näe det är dags att skärpa sig, tycker du och tänker någonting om någon annan, vad grundar det sig i från början hos dig? har hon din drömponny kanske? ja men jag trodde väll nästan det, hacka inte på personen ifråga även om hennes familj har pengar eller inte, dra ditt strå till stacken för att få vår sport att bli posetivare och bättre!
 



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: