ead sofiejorgensen -
2013-03-25  09:33:31

Utdrag ur Ridsport!

Åtta hoppryttare till GHS

20 MARS 2013

HOPPNING  Att Sverige har fyra hoppryttare med i en världscupfinal är sensationellt. De fyra får dessutom sällskap av ytterligare fyra, som rider kringklasserna i Scandinavium.

 

Utöver Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson och Henrik von Eckermann, som alla kvalat till världscupfinalen, rider Emma Emanuelsson, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, och nyblivne svenska mästaren Royne Zetterman i Göteborg sista helgen i april. De sista fyra får rida i de internationella klasserna under världscuphelgen.

Lördagskvällens Göteborg Trophy blir den stora utmaningen, utöver finalklasserna.
- Att få rida i Göteborg har varit ett av mina delmål den här säsongen. Jag blev jätteglad när jag fick beskedet och Titan är i en väldigt bra form just nu, säger Emma Emanuelsson till Ridsportförbundet.

- Att fyra svenska ryttare har kvalat bland 18 ryttare från västra Europa är otroligt stort i den hårda konkurrens som det varit i världscupen i år. Det är bland det största som hänt svensk hoppsport någonsin, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Ridsportförbundet.
- Det är nog inte så många andra landslag överhuvudtaget som har en sådan hög nivå som vi har inom hoppningen just nu. Om man jämför med andra sporter är det här inte bara stort ur ett internationellt perspektiv utan även ur ett svenskt perspektiv.

Göteborg Horse Show går i Scandinavium den 24-28 april.

 



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: